HÍREK

Sikeresen devizakötvény kibocsátás

Magyarország Kormánya 4,25 milliárd dollár értékben bocsátott ki dollárkötvényeket. A Kormányzati cél, hogy a kötvénykibocsátásból korábbi, dollárkötvényeket fizessen vissza.

A befektetők részéről a bizalom, érdeklődés kiemelkedő volt, mivel háromszor annyi ajánlat érkezett a kötvényekre mint, amennyit kibocsátottak.  A bizalom mellett a kötvények hozama volt az ami a nagy érdeklődésre számot tartott.

Varga Mihály pénzügyminiszter úr véleménye szerint a befektetői bizalom továbbra is erős a magyar gazdaság, Magyarország iránt. A Bizalomnak több oka van, de az kiemelendő hogy 2022-ben az államadósság GDP-hez viszonyított aránya 76,8 százalékról 73,5 százalékra mérséklődött.

A miniszter úr szerint az érdeklődők pozitívan konstatálták, hogy a költségvetési hiány az eredetileg tervezett 5,9 százalék helyett a választási év és a háborús válság ellenére is 4,9 százalékban teljesült.

Varga Mihály megfogalmazta, hogy 2010 óta a külföldiek kezében lévő államadósság aránya kétharmadról egyharmadra csökkent, a devizaadósság aránya 50 százalékról 30 százalékra változott. A dollárkötvény kibocsátása mellett a devizaadósság aránya továbbra is 30 százalék alatt maradt.

A pénzügyminiszter jelezte, további államadósság csökkenéssel, javuló költségvetési hiánnyal terveznek 2023-ban és a most kibocsátott kötvények egy részt is korábbi dollárkötvények visszafizetésére fogják használni.

A költségvetés célja nem lehet más sem békésebb, sem a jelenlegi turbulensebb gazdasági helyzetben, minthogy csökkentse az államadósságot és az ez együtt járó kamatkiadásokat. A törekvés folyamatos a pénzügyi tárca részéről, növelve ezzel a költségvetés mozgásterét.

A piaci bizalom Varga Mihály személyének is szól, aki a kormányzati célok mellett és azokat támogatva, sikeresen kezeli a költségvetési helyzeteket, célokat.

Függetlenül attól, hogy egy ország költségvetéséről legyen szó, vagy egy nagyvállalat, egy kisebb cég esetében, folyamatosan figyelmet kell fordítani a működésre, adósságszolgálatra. Ahol nincs erre dedikált pénzügyi csapat, de még ott is, mert nincs meg a folyamatos hitelpiaci fókusz, érdemes tanácsadói segítséget igénybe venni. A mai 16-18 százallékos kamatszintek mellet jelentős összeget lehet spórolni megfelelő döntésekkel.

Keresd szakértőinket és találjunk közösen megoldást! Vállalati hitelek | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu)

Forrás: Facebook, Zöldhitel főoldal | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

állami támogatott és piaci hitelek

építőipar

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A VÁLLALATI HITEL ÉS HITELPROGRAM MEGOLDÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy az államilag támogatott hitel, hitelprogram, vagy piaci alapú vállalati hitelek iránt érdeklődők minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

Magyarország
innováció

Magyarország a innovatívak között

Hankó Balázs: a cél, hogy Magyarország 2030-ra Európa tíz leginnovatívabb országa között legyen. Azt szeretnénk, hogy Magyarország 2030-ra Európa tíz leginnovatívabb országa között legyen. Egyebek

TOVÁBB OLVASOM »
magyar
gazdaság

A vidék a magyar gazdaság hajtóereje

Nagy István: a vidék a magyar gazdaság megújításának hajtóereje. Magyarország kormánya a vidék gazdasági erejére hajtóerőként tekint a magyar gazdaság megújításában. Jelentette ki az agrárminiszter

TOVÁBB OLVASOM »
Magyarország
gazdaság

Magyarország helye üzleti szektorban

Szijjártó Péter: Magyarország az üzleti szolgáltatási szektor zászlóshajójává vált Közép-Európában. Magyarország mára az üzleti szolgáltatási szektor zászlóshajójává vált Közép-Európában. Az ágazatban dolgozók száma öt év

TOVÁBB OLVASOM »
foglalkoztatottak
Munkaerőpiac

A foglalkoztatottak száma nőtt

4 millió 749 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,4%. 2024 áprilisában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos

TOVÁBB OLVASOM »
Siemens
zöldenergia

Siemens új zöld épületeket létesített

Szijjártó Péter: új üzemcsarnokot, képzési központot és napelemparkot létesített a Siemens Energy. Különös jelentősége van a Siemens Energy beruházási programjának, amelynek keretében a vállalat új

TOVÁBB OLVASOM »