HÍREK

MBH együttműködési megállapodást írt alá

Együttműködési megállapodást írt alá az MBH Bank és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség.


Együttműködési megállapodást írt alá az MBH Bank és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség. Hatékonyabban támogathassák az exportpiacokon tevékenykedő vagy az oda kilépést tervező vállalatokat – tájékoztatta a két társaság az MTI-t hétfőn.

Ennek érdekében a két vállalat kiaknázza a köztük lévő szinergiákat. Ezzel biztosítva, hogy ügyfeleik egymást kiegészítő komplex szolgáltatásokhoz juthassanak exporttevékenységük során – emelték ki közleményükben.

Az együttműködés keretében támogatott vállalatok így igénybe vehetik a külpiaci megjelenéshez, tanácsadáshoz, partnerkereséshez kapcsolódó szolgáltatásokat – írták.

Szabó Levente, az MBH Bank egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese a közleményben hangsúlyozta. Az együttműködés segíthet abban, hogy az MBH Bank ügyfélkörébe tartozó, exportorientált vállalatok hatékonyabban érjék el külpiaci céljaikat.

Továbbá szeretnék elérni azt a több száz magyar vállalatot. Amelyekre támaszkodva megvalósulhat az a kormányzati cél, hogy duplájára emelkedjen a nemzetközileg is kiemelkedő, nemzeti bajnok cégek száma.

Nestor Andrea, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség vezérigazgató-helyettese a közleményben jelezte. A HEPA célja az exportáló kkv-k számának és arányának növelése mellett a nagyobb, tőkeerős hazai cégek külpiaci támogatására is. Például külföldi gyártókapacitások létrehozásával, és ebben segíthet az MBH Bankkal elindított együttműködés.

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. professzionális szolgáltatásokkal és ösztönző eszközökkel kívánja segíteni a magyar vállalkozások külföldi piacra lépését. Összhangban a Nemzeti Exportstratégiában meghatározott célokkal.

Az MBH Bank 11 107 milliárd forintos mérlegfőösszegével Magyarország második legnagyobb pénzintézete és legtöbb bankfiókkal rendelkező bankja. Betétállománya több mint 6957 milliárd forintot tesz ki, míg a bruttó hitelállomány meghaladja az 5170 milliárd forintot.

A pénzintézet korrigált adózás előtti teljes átfogó eredménye 2023-ban 118,8 százalékos emelkedéssel 345,3 milliárd forintra nőtt. A korrigált teljes átfogó jövedelemmel számított tőkearányos megtérülése 33,1 százalékra, míg tőkemegfelelési mutatója 22,1 százalékra emelkedett tavaly.

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#MBH #HEPA #kkv #export #együttműködés

MBH

Forrás: www.mti.hu 

MBH

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A VÁLLALATI HITEL ÉS HITELPROGRAM MEGOLDÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy az államilag támogatott hitel, hitelprogram, vagy piaci alapú vállalati hitelek iránt érdeklődők minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

szolgáltatás
szolgáltatás külkereskedelem

Nőtt a szolgáltatás export/import

A szolgáltatás-külkereskedelmi többlet 2,4 milliárd euró volt az I. negyedévben. 2024 I. negyedévében a szolgáltatás euróban számított exportja és importja egyaránt 3,7%-kal nőtt az előző

TOVÁBB OLVASOM »
Magyarország
innováció

Magyarország a innovatívak között

Hankó Balázs: a cél, hogy Magyarország 2030-ra Európa tíz leginnovatívabb országa között legyen. Azt szeretnénk, hogy Magyarország 2030-ra Európa tíz leginnovatívabb országa között legyen. Egyebek

TOVÁBB OLVASOM »
magyar
gazdaság

A vidék a magyar gazdaság hajtóereje

Nagy István: a vidék a magyar gazdaság megújításának hajtóereje. Magyarország kormánya a vidék gazdasági erejére hajtóerőként tekint a magyar gazdaság megújításában. Jelentette ki az agrárminiszter

TOVÁBB OLVASOM »