HÍREK

Sikeresen devizakötvény kibocsátás

Magyarország Kormánya 4,25 milliárd dollár értékben bocsátott ki dollárkötvényeket. A Kormányzati cél, hogy a kötvénykibocsátásból korábbi, dollárkötvényeket fizessen vissza.

A befektetők részéről a bizalom, érdeklődés kiemelkedő volt, mivel háromszor annyi ajánlat érkezett a kötvényekre mint, amennyit kibocsátottak.  A bizalom mellett a kötvények hozama volt az ami a nagy érdeklődésre számot tartott.

Varga Mihály pénzügyminiszter úr véleménye szerint a befektetői bizalom továbbra is erős a magyar gazdaság, Magyarország iránt. A Bizalomnak több oka van, de az kiemelendő hogy 2022-ben az államadósság GDP-hez viszonyított aránya 76,8 százalékról 73,5 százalékra mérséklődött.

A miniszter úr szerint az érdeklődők pozitívan konstatálták, hogy a költségvetési hiány az eredetileg tervezett 5,9 százalék helyett a választási év és a háborús válság ellenére is 4,9 százalékban teljesült.

Varga Mihály megfogalmazta, hogy 2010 óta a külföldiek kezében lévő államadósság aránya kétharmadról egyharmadra csökkent, a devizaadósság aránya 50 százalékról 30 százalékra változott. A dollárkötvény kibocsátása mellett a devizaadósság aránya továbbra is 30 százalék alatt maradt.

A pénzügyminiszter jelezte, további államadósság csökkenéssel, javuló költségvetési hiánnyal terveznek 2023-ban és a most kibocsátott kötvények egy részt is korábbi dollárkötvények visszafizetésére fogják használni.

A költségvetés célja nem lehet más sem békésebb, sem a jelenlegi turbulensebb gazdasági helyzetben, minthogy csökkentse az államadósságot és az ez együtt járó kamatkiadásokat. A törekvés folyamatos a pénzügyi tárca részéről, növelve ezzel a költségvetés mozgásterét.

A piaci bizalom Varga Mihály személyének is szól, aki a kormányzati célok mellett és azokat támogatva, sikeresen kezeli a költségvetési helyzeteket, célokat.

Függetlenül attól, hogy egy ország költségvetéséről legyen szó, vagy egy nagyvállalat, egy kisebb cég esetében, folyamatosan figyelmet kell fordítani a működésre, adósságszolgálatra. Ahol nincs erre dedikált pénzügyi csapat, de még ott is, mert nincs meg a folyamatos hitelpiaci fókusz, érdemes tanácsadói segítséget igénybe venni. A mai 16-18 százallékos kamatszintek mellet jelentős összeget lehet spórolni megfelelő döntésekkel.

Keresd szakértőinket és találjunk közösen megoldást! Vállalati hitelek | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu)

Forrás: Facebook, Zöldhitel főoldal | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

állami támogatott és piaci hitelek

építőipar

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A VÁLLALATI HITEL ÉS HITELPROGRAM MEGOLDÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy az államilag támogatott hitel, hitelprogram, vagy piaci alapú vállalati hitelek iránt érdeklődők minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

elektromos
elektromos autó

Elektromos járművek pályázata

EM: gazdára találtak az első elektromos járművek a vállalati pályázaton. Megszülettek az első támogatói döntések a kormány februárban megnyitott programjában. Az eddigi nyertes pályázatok alapján

TOVÁBB OLVASOM »
zöld
zöldenergia

Zöld nemzeti konzultáció

György László: a zöld nemzeti konzultáció a zöld gazdaság felépítéséről is szól  A zöld nemzeti konzultáció a zöld gazdaság felépítéséről is szól. Hangsúlyozta a gazdaságstratégiai

TOVÁBB OLVASOM »
Paks
atomenergia

Paks bővítése fontos

Szijjártó Péter: a paksi bővítés sikere a magyar gazdaság versenyképességének hosszú távú garanciája Paks  bővítésének sikere a magyar gazdasági versenyképesség hosszú távú garanciája, ezért különösen

TOVÁBB OLVASOM »
magyar
gazdaság

Növekedik a magyar gazdaság

Nagy Márton: fenntartható a magyar gazdaság 4 százalék körüli növekedése Idén 2-3 százalék közötti gazdasági növekedésre számít a magyar kormány, de 2025-ben elérhető és hosszú

TOVÁBB OLVASOM »
tavaly
logisztika

Rekordévet zárt tavaly a Waberer’s

Rekordévet zárt a Waberer’s tavaly Újabb rekordévet zárt a Waberer’s International Nyrt. tavaly, árbevétele 4,6 százalékkal 711 millió euróra, nettó eredménye 53,6 százalékkal 29,7 millió

TOVÁBB OLVASOM »
Bank
agrár támogatások

MBH Bank:agrárvállalkozási források

MBH Bank: az agrárvállalkozások csaknem fele számol az EU pályázati forrásaival Bizakodó hangulat jellemzi a magyar mezőgazdaságot és élelmiszeripart az Európai Unió Vidékfejlesztési Programjának indulásával.

TOVÁBB OLVASOM »