HÍREK

Kedvezmény a villamosenergia-tárolókra

Átvitelidíj kedvezmény az új villamosenergia-tárolókra

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) módosította a rendszerhasználati díjak alkalmazásáról szóló rendeletét. Ez lehetővé teszi, hogy az újonnan létesülő villamosenergia-tárolók átmeneti díjára kedvezmény járhasson, ezzel is ösztönözve a tárolói kapacitások bővítését.

A rendeletmódosítás a lakossági fogyasztók által fizetendő rendszerhasználati díjakat nem érinti – közölte a MEKH csütörtökön az MTI-vel.

A rendeletmódosítás célja azoknak a beruházásoknak az ösztönzése, amelyek a villamosenergia-tárolói kapacitások bővítésével hozzájárulnak a villamosenergia-rendszer rugalmasságának növeléséhez, és ezen keresztül a megújuló termelők integrációjához – írták.

A módosítás alapján a rendszerhasználati díj részét képező, kedvezményes átviteli díj illetheti meg a villamosenergia-tárolókat. A feltétel, hogy 2024. január 1-je után létesítsék, legalább 0,5 megawatt (MW) teljesítményű legyen. Továbbá rendelkezzen a kiegyenlítő szabályozásra vonatkozó automatikus frekvenciahelyreállítási-tartalék akkreditációval és működésüket hiteles mérésekkel dokumentálják.

A most kiadott rendeletmódosítás a villamosenergia-rendszer használatáért fizetendő díjakra vonatkozó keretszabályokat tartalmazza. A 2026 végéig érvényesíthető, átmeneti díjkedvezmények pontos mértékét a MEKH az évente közzétett, rendszerhasználati díjakra vonatkozó határozatában teszi közzé. Ezt ismertette közleményében az energiahivatal.

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 70-791-1313, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#kedvezmény #villamosenergia #tároló #vállalkozások

kedvezmény

Forrás: MTI

Magyarország

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A VÁLLALATI HITEL ÉS HITELPROGRAM MEGOLDÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy az államilag támogatott hitel, hitelprogram, vagy piaci alapú vállalati hitelek iránt érdeklődők minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

szolgáltatás
szolgáltatás külkereskedelem

Nőtt a szolgáltatás export/import

A szolgáltatás-külkereskedelmi többlet 2,4 milliárd euró volt az I. negyedévben. 2024 I. negyedévében a szolgáltatás euróban számított exportja és importja egyaránt 3,7%-kal nőtt az előző

TOVÁBB OLVASOM »
Magyarország
innováció

Magyarország a innovatívak között

Hankó Balázs: a cél, hogy Magyarország 2030-ra Európa tíz leginnovatívabb országa között legyen. Azt szeretnénk, hogy Magyarország 2030-ra Európa tíz leginnovatívabb országa között legyen. Egyebek

TOVÁBB OLVASOM »
magyar
gazdaság

A vidék a magyar gazdaság hajtóereje

Nagy István: a vidék a magyar gazdaság megújításának hajtóereje. Magyarország kormánya a vidék gazdasági erejére hajtóerőként tekint a magyar gazdaság megújításában. Jelentette ki az agrárminiszter

TOVÁBB OLVASOM »