HÍREK

Kedvezmény a villamosenergia-tárolókra

Átvitelidíj kedvezmény az új villamosenergia-tárolókra

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) módosította a rendszerhasználati díjak alkalmazásáról szóló rendeletét. Ez lehetővé teszi, hogy az újonnan létesülő villamosenergia-tárolók átmeneti díjára kedvezmény járhasson, ezzel is ösztönözve a tárolói kapacitások bővítését.

A rendeletmódosítás a lakossági fogyasztók által fizetendő rendszerhasználati díjakat nem érinti – közölte a MEKH csütörtökön az MTI-vel.

A rendeletmódosítás célja azoknak a beruházásoknak az ösztönzése, amelyek a villamosenergia-tárolói kapacitások bővítésével hozzájárulnak a villamosenergia-rendszer rugalmasságának növeléséhez, és ezen keresztül a megújuló termelők integrációjához – írták.

A módosítás alapján a rendszerhasználati díj részét képező, kedvezményes átviteli díj illetheti meg a villamosenergia-tárolókat. A feltétel, hogy 2024. január 1-je után létesítsék, legalább 0,5 megawatt (MW) teljesítményű legyen. Továbbá rendelkezzen a kiegyenlítő szabályozásra vonatkozó automatikus frekvenciahelyreállítási-tartalék akkreditációval és működésüket hiteles mérésekkel dokumentálják.

A most kiadott rendeletmódosítás a villamosenergia-rendszer használatáért fizetendő díjakra vonatkozó keretszabályokat tartalmazza. A 2026 végéig érvényesíthető, átmeneti díjkedvezmények pontos mértékét a MEKH az évente közzétett, rendszerhasználati díjakra vonatkozó határozatában teszi közzé. Ezt ismertette közleményében az energiahivatal.

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 70-791-1313, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#kedvezmény #villamosenergia #tároló #vállalkozások

kedvezmény

Forrás: MTI

MBH

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A VÁLLALATI HITEL ÉS HITELPROGRAM MEGOLDÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy az államilag támogatott hitel, hitelprogram, vagy piaci alapú vállalati hitelek iránt érdeklődők minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

Baross Gábor
Baross Gábor hitelprogram

Szerződések a Baross Gábor programban

A 200 milliárdos többletforrás több mint 90 százalékára kötöttek már szerződéseket a Baross Gábor Hitelprogram keretében. Villámgyorsan zajlik a február közepén lezárult Baross Gábor Újraiparosítási

TOVÁBB OLVASOM »
forgalom
kiskereskedelmi forgalom

A kiskereskedelmi forgalom emelkedett

A kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakához viszonyítva 4,2, az előző hónaphoz képest 2,0%-kal emelkedett. 2024. márciusban a kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers adat

TOVÁBB OLVASOM »
autópiac
autó piac

AutoWallis:750 Mrd Ft árbevétel?

Az AutoWallis-csoport 2028-ra 750 milliárd forintos árbevételt tervez. Az AutoWallis-csoport 2028-ra 750 milliárd forintos árbevételt és 40 milliárd forintos EBITDA-t (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás

TOVÁBB OLVASOM »
űrkutatás
űrkutatás

Meghatározó szerep az űripar területén

Nagy Márton: Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén. Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon

TOVÁBB OLVASOM »