HÍREK

AutoWallis:750 Mrd Ft árbevétel?

Az AutoWallis-csoport 2028-ra 750 milliárd forintos árbevételt tervez.


Az AutoWallis-csoport 2028-ra 750 milliárd forintos árbevételt és 40 milliárd forintos EBITDA-t (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredményt) tervez. Mondta az AutoWallis vezérigazgatója a társaság által szervezett befektetői napon hétfőn Budapesten.

Ormosy Gábor közölte, a társaság következő 5 éves növekedési stratégiájában az is szerepel, hogy az eladott autók számát 100 ezer körülire emelik.

Az intenzív növekedési szakasz 2026-ig tart majd, amelyet 2027-től egy normalizálódó növekedési fázis követ. A növekedési szakasz után tőkejövedelem nemcsak a részvényértékben, hanem osztalékalapon is termelődik. Ezért a menedzsment 2027-től kiszámítható, hosszútávú osztalékfizetésre kíván javaslatot tenni – mondta.

A következő 5 évben az autóiparra és egyúttal az AutoWallis működésére is ható tényezők  az elektrifikáció térnyerése és a kínai gyártók előretörése. Utóbbi, miközben az európai gyártókat sújtja, a kereskedelemben részt vevőknek, így az AutoWallisnak is lehetőséget jelent.

A helyszínen kiadott közlemény szerint – a 2023-as adatokhoz képest – duplázódó árbevétel. EBITDA mellett 2028-ig a jelenleg 16 országban 24 autómárkát képviselő, regionálisan meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltató tovább terjeszkedik. A következő időszakban is évi 2-3 akvizíciót tervez.

Ormosy Gábor az MTI-nek elmondta, hogy továbbra is csak olyan tranzakciót kívánnak végrehajtani, amelyek a részvényesi érték növekedéséhez hozzájárulnak. Ezek azok, amelyek nagyon jól illeszkednek stratégiailag a cég struktúrájához. Egy adott országban már jelen vannak nagykereskedelmi tevékenységgel, hozzá tudják rendelni a kiskereskedelmet vagy szolgáltatásokkal tudják kiegészíteni a kiskereskedelmi jelenlétüket. Ezekre a fókuszokra keresik aktívan a partnerséget.

A cég vezérigazgatója előadásában arra is felhívta a figyelmet, hogy az AutoWallis-csoport az elmúlt öt évben működésében jelentősen megváltozott. Elérte azt az üzemméretet és tőkepiaci kapitalizációt, amellyel felkerülhet a nemzetközi befektetők “radarképére”.

 A cég aktívan használja a tőkepiaci forrásbevonási lehetőséget

Az előző öt év eredményei közül kiemelte, hogy a cég aktívan használja a tőkepiaci forrásbevonási lehetőséget. A társasághoz cash vagy apport útján már 38,3 milliárd forintnyi tőkeemelés került. Továbbá már kétszer is bocsátott ki kötvényt, 9,7 milliárd forint értékben.

Mindezek hatására az AutoWallis piaci kapitalizációja 80 milliárd forintra emelkedett.2019 óta az AutoWallis által képviselt márkák száma 9-ről 24-re nőtt, és ebben az időszakban 11 akvizíciót hajtottak végre.

A növekedést a vállalat olyan gazdasági kihívások között teljesítette egyebek mellett, mint a koronavírus-járvány. Az autógyártást is érintő ellátási lánc problémák és a dráguló finanszírozás.

Az AutoWallis Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A részvény hétfőn délután 0,33 százalékkal, 151 forintra gyengült pénteki záróárához képest. Az elmúlt egy évben a papír legalacsonyabb árfolyama 88,6 forint, a legmagasabb 168 forint volt.

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#AutoWallis #autópiac #részvény #értékesítés #növekedés

AutoWallis

Forrás: www.mti.hu

autópiac

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A VÁLLALATI HITEL ÉS HITELPROGRAM MEGOLDÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy az államilag támogatott hitel, hitelprogram, vagy piaci alapú vállalati hitelek iránt érdeklődők minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

Magyarország
innováció

Magyarország a innovatívak között

Hankó Balázs: a cél, hogy Magyarország 2030-ra Európa tíz leginnovatívabb országa között legyen. Azt szeretnénk, hogy Magyarország 2030-ra Európa tíz leginnovatívabb országa között legyen. Egyebek

TOVÁBB OLVASOM »
magyar
gazdaság

A vidék a magyar gazdaság hajtóereje

Nagy István: a vidék a magyar gazdaság megújításának hajtóereje. Magyarország kormánya a vidék gazdasági erejére hajtóerőként tekint a magyar gazdaság megújításában. Jelentette ki az agrárminiszter

TOVÁBB OLVASOM »
Magyarország
gazdaság

Magyarország helye üzleti szektorban

Szijjártó Péter: Magyarország az üzleti szolgáltatási szektor zászlóshajójává vált Közép-Európában. Magyarország mára az üzleti szolgáltatási szektor zászlóshajójává vált Közép-Európában. Az ágazatban dolgozók száma öt év

TOVÁBB OLVASOM »
foglalkoztatottak
Munkaerőpiac

A foglalkoztatottak száma nőtt

4 millió 749 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,4%. 2024 áprilisában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos

TOVÁBB OLVASOM »
Siemens
zöldenergia

Siemens új zöld épületeket létesített

Szijjártó Péter: új üzemcsarnokot, képzési központot és napelemparkot létesített a Siemens Energy. Különös jelentősége van a Siemens Energy beruházási programjának, amelynek keretében a vállalat új

TOVÁBB OLVASOM »