HÍREK

Siemens új zöld épületeket létesített

Szijjártó Péter: új üzemcsarnokot, képzési központot és napelemparkot létesített a Siemens Energy.


Különös jelentősége van a Siemens Energy beruházási programjának, amelynek keretében a vállalat új üzemcsarnokot épített. Képzési központot nyitott és napelemparkot is telepített, hogy képes legyen saját maga megtermelni a működéséhez szükséges energia egy részét. Közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a Siemens Energy Kft. gyáravató ünnepségén arról számolt be, hogy a német vállalatóriás az új multifunkcionális üzemében gázturbina-égőfejeket fog előállítani. Továbbá ugyanitt duális képzési központot nyit, ahol a legkorszerűbb technológiák használatához szükséges tudással fognak felvértezni magyar szakembereket. Emellett pedig üzembe helyezik a Gyármentő Program keretében létrehozott, 1,5 megawatt teljesítményű napelemparkot.

Ez a három elemből álló beruházási program 26 milliárd forintos értéket képvisel. Amelyhez a kormány mintegy 900 millió forint támogatást biztosít – tájékoztatott.

Magyar energiastratégia célkitűzései

Beszédében kiemelte, hogy ez a beruházási program kiválóan lefedi a magyar energiastratégia legfőbb célkitűzéseit. Azaz, hogy hazánk képes legyen az ország működéséhez szükséges energia minél nagyobb részének előállítására.

Ennek kapcsán pedig arra is kitért, hogy jelenleg a veszélyek korában él az emberiség. Az utóbbi évek válságai tanúsították, hogy igazából azok az országok lehetnek védettebbek, kevésbé kiszolgáltatottak, amelyek minél több stratégiai képességgel rendelkeznek. Különösen az energiabiztonság terén.

“Az elmúlt évek bizonyították azt, hogy az az ország lehet igazán erős. Amely a megfelelő képességekkel rendelkezik az energiaelőállítás tekintetében. Ezért is építjük az új paksi blokkokat, és amely ország a műszaki, technológiai feltételeket is biztosítani tudja saját energiaellátása biztonságához”.

Szijjártó Péter elmondta, mióta a kormány stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Siemens Energy-vel. A vállalat megkétszerezte magyarországi bevételeit. 400 fővel bővítette dolgozói létszámát és csaknem 50 milliárd forintnyi beruházást hajtott végre.

A cég a jövőben is kulcsszereplője lesz a magyar energiaellátásnak

A cég a jövőben is kulcsszereplője lesz a magyar energiaellátás biztonságának. Mert a Siemens Energy nyerte el az új paksi atomerőmű irányítástechnikájának leszállítására kiírt tendert a francia Framatome-mal közösen.

Ezzel összefüggésben rámutatott, hogy a paksi bővítés valódi nemzetközi projekt. Az orosz fővállalkozó mellett amerikai, francia, német, osztrák és svájci cégek is dolgoznak a beruházáson.

“Mindaz, ami ma Magyarországon a nukleáris energia terén történik, egyfajta reményt is ad arra. A józan ész még nem veszett ki teljesen a nemzetközi életből. Reményt ad arra, hogy a jövőben talán még vissza tudunk majd térni a kölcsönös tiszteleten alapuló normális nemzetközi együttműködéshez” – mondta.

A miniszter leszögezte, hogy Magyarország a jövőben is a keleti és a nyugati gazdaság találkozási pontja kíván maradni. Ahol nyugodtan működhetnek együtt a keleti és a nyugati vállalatok.
“Mi ezt az együttműködést bátorítjuk is. Azt gondoljuk, hogy a mostani globális politikai kihívásokat sokkal eredményesebben lehetne kezelni. Amennyiben egy kölcsönös tiszteletre és józan észre alapuló nemzetközi együttműködést fenn tudnánk tartani” – közölte.

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#napelempark #üzemcsarnok #képzés #Siemens #energiastratégia

Siemens

Forrás: www.mti.hu

Siemens

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A VÁLLALATI HITEL ÉS HITELPROGRAM MEGOLDÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy az államilag támogatott hitel, hitelprogram, vagy piaci alapú vállalati hitelek iránt érdeklődők minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

szolgáltatás
szolgáltatás külkereskedelem

Nőtt a szolgáltatás export/import

A szolgáltatás-külkereskedelmi többlet 2,4 milliárd euró volt az I. negyedévben. 2024 I. negyedévében a szolgáltatás euróban számított exportja és importja egyaránt 3,7%-kal nőtt az előző

TOVÁBB OLVASOM »
Magyarország
innováció

Magyarország a innovatívak között

Hankó Balázs: a cél, hogy Magyarország 2030-ra Európa tíz leginnovatívabb országa között legyen. Azt szeretnénk, hogy Magyarország 2030-ra Európa tíz leginnovatívabb országa között legyen. Egyebek

TOVÁBB OLVASOM »
magyar
gazdaság

A vidék a magyar gazdaság hajtóereje

Nagy István: a vidék a magyar gazdaság megújításának hajtóereje. Magyarország kormánya a vidék gazdasági erejére hajtóerőként tekint a magyar gazdaság megújításában. Jelentette ki az agrárminiszter

TOVÁBB OLVASOM »