HÍREK

Magyarország gazdasági szerepe

Nagy Márton: Magyarország tovább erősíti szerepét gazdasági találkozási pontként.


Minden együttműködés újabb siker a magyar gazdaság számára. Magyarország szeretné tovább erősíteni szerepét gazdasági találkozási pontként. Szeretné elérni, hogy itt kapcsolódjon össze a keleti és nyugati tőke, illetve a hightech technológia . Mondta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden Budapesten, a kínai NIO Europe járműipari vállalat és a Széchenyi István Egyetem oktatási és innovációs együttműködési megállapodásának aláírásán.

A miniszter hangsúlyozta: az elektromosautó- és járműipar fejlesztése nem véletlen, az elektromos autózás jelenti Európa jövőjét. Meghatározó szerep jut az autóipari innovatív megoldásoknak, valamint a nemzetközi együttműködésnek.

Az elektromos autózás átmenetének felgyorsítása érdekében a magyar kormány uniós szintű akcióterv keretében egyebek mellett autóvásárlás-ösztönző programra tesz javaslatot. Amely új és használt járművekre is kiterjed majd – közölte Nagy Márton. Hozzátette, hogy az akciótervet júliusban mutatják be, illetve ismertetik meg az uniós tagállamokkal.

Magyarország érdekelt a versenyképes autógyártásban

Magyarország erős és versenyképes európai autógyártásban érdekelt. Ezért fokozni kell a teljesítményt, fel kell gyorsítani az elektromos autózás európai térnyerését – mutatott rá a nemzetgazdasági miniszter.

Nagy Márton úgy fogalmazott: “a protekcionizmus, a büntetővám kérdéskörét butaságnak tartják”. Amire az együttműködés és a szabad piacgazdaság ellenes lépésként tekintenek.Kiemelte, hogy az elektromos autózás további térnyerését az akkumulátorok vagy azok egy részének cserélhetősége tovább növeli. Ebben a technológiában a NIO az élen áll.

A miniszter sikerként értékelte, hogy a vállalat és a Széchenyi István Egyetem együttműködése új szintre lép. Az egyetem, a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. és a NIO közötti kutatás-fejlesztési együttműködés az elektromobilitás fejlesztésére irányul – ismertette.

Gong Tao, Kína magyarországi nagykövete kifejtette: az éghajlatváltozás elleni küzdelem globális kihívás, ezért az autóipar is jelentős változások előtt áll. Kína jelentős eredményeket ért el a zöld átállás terén. A kínai vállalatok hozzájárulnak a világgazdaság fenntartható fejlődéséhez.  Ebben a Magyarországra települt kínai új járműipari vállalatok is részt vesznek, például a NIO – jelezte.

Huj Csang (Hui Zhang), a NIO Europe alelnöke úgy fogalmazott: a Széchenyi István Egyetem az innováció és a jövőre való felkészítés élvonalában áll. Magyarország innováció iránti elkötelezettsége tette lehetővé ezt az együttműködést.

Weingartner Balázs, a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke hangsúlyozta: a zöldátállás területén tett kormányzati erőfeszítések megalapozottak voltak. Az együttműködés több részterületen hozhat hiánypótló megoldást – jelezte.

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#elektromos_autó #Magyarország #Kína #NIO #autógyártás

Magyarország

Forrás: www.mti.hu

autógyártás

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A VÁLLALATI HITEL ÉS HITELPROGRAM MEGOLDÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy az államilag támogatott hitel, hitelprogram, vagy piaci alapú vállalati hitelek iránt érdeklődők minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

szolgáltatás
szolgáltatás külkereskedelem

Nőtt a szolgáltatás export/import

A szolgáltatás-külkereskedelmi többlet 2,4 milliárd euró volt az I. negyedévben. 2024 I. negyedévében a szolgáltatás euróban számított exportja és importja egyaránt 3,7%-kal nőtt az előző

TOVÁBB OLVASOM »
Magyarország
innováció

Magyarország a innovatívak között

Hankó Balázs: a cél, hogy Magyarország 2030-ra Európa tíz leginnovatívabb országa között legyen. Azt szeretnénk, hogy Magyarország 2030-ra Európa tíz leginnovatívabb országa között legyen. Egyebek

TOVÁBB OLVASOM »
magyar
gazdaság

A vidék a magyar gazdaság hajtóereje

Nagy István: a vidék a magyar gazdaság megújításának hajtóereje. Magyarország kormánya a vidék gazdasági erejére hajtóerőként tekint a magyar gazdaság megújításában. Jelentette ki az agrárminiszter

TOVÁBB OLVASOM »