HÍREK

KSH: Mezőgazdasági összeírást kezd

Mezőgazdasági összeírást kezd a KSH.


Országszerte több mint 22 ezer egyéni gazdaság mezőgazdasági összeírását kezdte meg szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A gazdálkodók május 23-ig online, azt követően pedig – június 15-ig – összeírók segítségével személyesen vagy telefonon keresztül válaszolhatnak a kérdésekre. Közölte a KSH szerdán az MTI-vel.

Közölték: az adatgyűjtés célja, hogy naprakész információval szolgáljon a hazai és az uniós döntéshozók, illetve a gazdálkodók számára. A felmérés adatainak segítségével hazánk teljesíti adatszolgáltatási kötelezettségét az Európai Unió felé.

Az adatszolgáltatást kormányrendelet írja elő, a válaszadás kötelező. Az adatfelvételi időszak előtt a KSH valamennyi érintett számára eljuttatta e-mailben vagy postai úton a kérdőívkitöltéshez szükséges tudnivalókat. A belépési kódot.

Tóth Péter, a KSH Mezőgazdasági statisztikai osztályának vezetője a közleményben elmondta: a felmérés a földhasználattal és az állatállománnyal kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Az összeírás eredményei a termelők érdekeit szolgáló szakpolitikai döntések és a támogatási rendszerek megalapozását segítik.

A nem kiemelt egyéni gazdaságok kétféleképpen tehetnek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek. Május 15. és 23. között online, a maja.ksh.hu oldalon önállóan tölthetik ki a kérdőívet. Majd ezt követően, május 24. és június 15. között összeírók segítségével, személyesen vagy telefonon keresztül lehet a válaszokat megadni.

A fényképes igazolvánnyal rendelkező összeírók csak azokat a gazdálkodókat keresik fel, akik nem éltek az önkitöltés lehetőségével. A kérdezőbiztosok az adatokat elektronikusan rögzítik. Fontos, hogy a kiemelt jelentőségű egyéni gazdaságok számára az adatfelvétel teljes egészében online önkitöltés keretében valósul meg – írták.

Az összeírás során nyert információkat a KSH kizárólag statisztikai célra használja fel. Azokat más szerveknek, személyeknek nem adja ki, és a törvényi előírásoknak megfelelően garantálja az adatkezelés biztonságát.

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#mezőgazdaság #adatszolgáltatás #statisztika #KSH

KSH

Forrás: www.mti.hu

mezőgazdaság

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A VÁLLALATI HITEL ÉS HITELPROGRAM MEGOLDÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy az államilag támogatott hitel, hitelprogram, vagy piaci alapú vállalati hitelek iránt érdeklődők minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

szolgáltatás
szolgáltatás külkereskedelem

Nőtt a szolgáltatás export/import

A szolgáltatás-külkereskedelmi többlet 2,4 milliárd euró volt az I. negyedévben. 2024 I. negyedévében a szolgáltatás euróban számított exportja és importja egyaránt 3,7%-kal nőtt az előző

TOVÁBB OLVASOM »
Magyarország
innováció

Magyarország a innovatívak között

Hankó Balázs: a cél, hogy Magyarország 2030-ra Európa tíz leginnovatívabb országa között legyen. Azt szeretnénk, hogy Magyarország 2030-ra Európa tíz leginnovatívabb országa között legyen. Egyebek

TOVÁBB OLVASOM »
magyar
gazdaság

A vidék a magyar gazdaság hajtóereje

Nagy István: a vidék a magyar gazdaság megújításának hajtóereje. Magyarország kormánya a vidék gazdasági erejére hajtóerőként tekint a magyar gazdaság megújításában. Jelentette ki az agrárminiszter

TOVÁBB OLVASOM »