HÍREK

KH: nőhet a cégek árbevétele

KH: reálértéken nőhet a cégek árbevétele a következő egy évben.


A következő egy évben reálértéken nőhet a cégek árbevétele. Átlagosan 7,7 százalékos árbevétel-növekedést és 3,9 százalékos profitbővülést várnak a  mikro-, kis- és középvállalkozások a KH kkv bizalmi index 2024 első negyedéves felmérése alapján.

A közlemény szerint a tavaly év végi várakozásokkal megegyező nominális értékek azt mutatják, hogy reálértéken az elmúlt két év legmagasabb növekedését várják a cégek. A pozitív elmozdulás  látható. Az előző negyedévi 17 százalékról 11 százalékra mérséklődött azoknak a vállalkozásoknak az aránya, amelyek bevételük csökkenésére számítanak.

A felmérés szerint szektorok szerinti bontásban a legoptimistábbak az ipari cégek, tízből kilenc cég vár a tavalyinál nagyobb bevételt idén. Átlagosan 8,2 százalékkal.A kereskedelmi cégek között volt a legmagasabb azok aránya (15 százalék), amelyek csökkenő árbevétellel terveznek idén.

A szolgáltató és a mezőgazdasági szektor jelenleg átlag körüli, 7,6, illetve 8,0 százalékos árbevétel-bővüléssel kalkulál.Rámutattak: a beruházási hajlandóság szempontjából nem látható pozitív fejlemény. Hetedik negyedéve 60 százalék a fejlesztést tervező cégek aránya és a kkv-k 58 százaléka tervez beruházást a következő egy évben – írták.

A beruházási célokat tekintve az informatikai fejlesztések továbbra is első helyen szerepelnek (26 százalék. A gépjárműpark megújítására a vállalkozások 24 százaléka készül. A gépek, berendezések korszerűsítését, bővítését a cégek ötöde jelölte meg beruházási célként.

A bank 2004 óta folyamatosan elkészíti negyedéves KH kkv bizalmi index összeállítását. A legutóbbi mérésben 2024 február 19. és március 11. között 400 magyarországi székhelyű, 2 milliárd forint éves árbevétel alatti társaság üzleti döntéshozóit kérdezték.

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#KKV #árbevétel #beruházás #KH

cégek

Forrás: www.mti.hu 

KKV

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A VÁLLALATI HITEL ÉS HITELPROGRAM MEGOLDÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy az államilag támogatott hitel, hitelprogram, vagy piaci alapú vállalati hitelek iránt érdeklődők minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

szolgáltatás
szolgáltatás külkereskedelem

Nőtt a szolgáltatás export/import

A szolgáltatás-külkereskedelmi többlet 2,4 milliárd euró volt az I. negyedévben. 2024 I. negyedévében a szolgáltatás euróban számított exportja és importja egyaránt 3,7%-kal nőtt az előző

TOVÁBB OLVASOM »
Magyarország
innováció

Magyarország a innovatívak között

Hankó Balázs: a cél, hogy Magyarország 2030-ra Európa tíz leginnovatívabb országa között legyen. Azt szeretnénk, hogy Magyarország 2030-ra Európa tíz leginnovatívabb országa között legyen. Egyebek

TOVÁBB OLVASOM »
magyar
gazdaság

A vidék a magyar gazdaság hajtóereje

Nagy István: a vidék a magyar gazdaság megújításának hajtóereje. Magyarország kormánya a vidék gazdasági erejére hajtóerőként tekint a magyar gazdaság megújításában. Jelentette ki az agrárminiszter

TOVÁBB OLVASOM »