HÍREK

KH: nőhet a cégek árbevétele

KH: reálértéken nőhet a cégek árbevétele a következő egy évben.


A következő egy évben reálértéken nőhet a cégek árbevétele. Átlagosan 7,7 százalékos árbevétel-növekedést és 3,9 százalékos profitbővülést várnak a  mikro-, kis- és középvállalkozások a KH kkv bizalmi index 2024 első negyedéves felmérése alapján.

A közlemény szerint a tavaly év végi várakozásokkal megegyező nominális értékek azt mutatják, hogy reálértéken az elmúlt két év legmagasabb növekedését várják a cégek. A pozitív elmozdulás  látható. Az előző negyedévi 17 százalékról 11 százalékra mérséklődött azoknak a vállalkozásoknak az aránya, amelyek bevételük csökkenésére számítanak.

A felmérés szerint szektorok szerinti bontásban a legoptimistábbak az ipari cégek, tízből kilenc cég vár a tavalyinál nagyobb bevételt idén. Átlagosan 8,2 százalékkal.A kereskedelmi cégek között volt a legmagasabb azok aránya (15 százalék), amelyek csökkenő árbevétellel terveznek idén.

A szolgáltató és a mezőgazdasági szektor jelenleg átlag körüli, 7,6, illetve 8,0 százalékos árbevétel-bővüléssel kalkulál.Rámutattak: a beruházási hajlandóság szempontjából nem látható pozitív fejlemény. Hetedik negyedéve 60 százalék a fejlesztést tervező cégek aránya és a kkv-k 58 százaléka tervez beruházást a következő egy évben – írták.

A beruházási célokat tekintve az informatikai fejlesztések továbbra is első helyen szerepelnek (26 százalék. A gépjárműpark megújítására a vállalkozások 24 százaléka készül. A gépek, berendezések korszerűsítését, bővítését a cégek ötöde jelölte meg beruházási célként.

A bank 2004 óta folyamatosan elkészíti negyedéves KH kkv bizalmi index összeállítását. A legutóbbi mérésben 2024 február 19. és március 11. között 400 magyarországi székhelyű, 2 milliárd forint éves árbevétel alatti társaság üzleti döntéshozóit kérdezték.

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#KKV #árbevétel #beruházás #KH

cégek

Forrás: www.mti.hu 

KKV

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A VÁLLALATI HITEL ÉS HITELPROGRAM MEGOLDÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy az államilag támogatott hitel, hitelprogram, vagy piaci alapú vállalati hitelek iránt érdeklődők minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

autópiac
autó piac

AutoWallis:750 Mrd Ft árbevétel?

Az AutoWallis-csoport 2028-ra 750 milliárd forintos árbevételt tervez. Az AutoWallis-csoport 2028-ra 750 milliárd forintos árbevételt és 40 milliárd forintos EBITDA-t (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás

TOVÁBB OLVASOM »
űrkutatás
űrkutatás

Meghatározó szerep az űripar területén

Nagy Márton: Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén. Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon

TOVÁBB OLVASOM »
export
termék export import

KSH: nőtt az export/import volumene

Februárban 1,7 milliárd euró volt a termék-külkereskedelmi többlet, januárhoz képest az export kiigazított volumene 6,0, az importé 0,6%-kal nőtt 2024. februárban az export volumene 3,4%-kal

TOVÁBB OLVASOM »
árak
ipari termelői árak változása

Az ipari termelői árak csökkentek

Az ipari termelői árak 2024 márciusában az egy évvel korábbihoz képest 3,0%-kal mérséklődtek, az előző hónaphoz viszonyítva lényegében nem változtak (+0,1%) 2024. márciusban az ipari

TOVÁBB OLVASOM »