HÍREK

NGM: magyar gazdaság növelése

NGM: a magyar gazdasági növekedésbe forgatunk minden fejlesztési forrást.


A kormány idei legfontosabb célja, hogy újraindítsa a gazdasági növekedést ezáltal a vállalkozások és a családok is tovább erősödjenek. Hangsúlyozta csütörtöki közleményében a Nemzetgazadási Minisztérium (NGM).

 A kormány a háború és a brüsszeli elhibázott szankciók miatti inflációt már leszorította. Megvédte a munkahelyeket és folytatja a béremeléseket. A gazdaságot pedig újra növekedési pályára állítja. A Nemzetgazdasági Minisztérium azon dolgozik, hogy a növekedés érdekében a 910 milliárd forintos uniós gazdaságfejlesztési források is a lehető leghamarabb a gazdaságba kerüljenek. Ezért a már zajló pályázatokon túl több új vállalkozásfejlesztési programot is meg fog nyitni a közeljövőben.

Az Európai Unió pénzügyi támogatásával megvalósuló Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz vállalkozásfejlesztést és a munkaerőpiaci aktivitás növelését szolgáló forrásai 910 milliárd forintot tesznek ki.

A munkaerőpiaci:

  • aktivitás növelését,
  • a munkaerő-tartalékok mozgósítását,
  • a munkában állók képzését
  • a munkakörülmények javítását 2030-ig több mint 460 milliárd forint uniós forrás (Európai Szociális Alap+) segítheti.

A rendelkezésre álló forrásokból az elmúlt időszakban már összesen 272 milliárd forintnyi nyílt meg a pályázók előtt – hangsúlyozta az NGM.Mintegy 197 milliárd forint a teljes kerete az április 15-én elindult Ifjúsági Garancia programnak (GINOP Plusz 4.1.1.). Ami azoknak a fiataloknak az elhelyezkedését segíti, akik se nem tanulnak, se nem dolgoznak.

A következő tétel, hogy folyamatban van az 5 milliárd forint kerettel rendelkező kkv-k kapacitásbővítését támogató felhívásra (GINOP Plusz 3.2.4.) beérkezett pályázatok elbírálása. Ami a négy leghátrányosabb helyzetű régióban segíti a vállalkozások alkalmazkodását a digitális és zöld átálláshoz.

GINOP Plusz és KKV Technológia Plusz programok

Könnyített feltételekkel újra igényelhető a munkavállalók képzéséhez nyújtott támogatás (GINOP Plusz 3.2.1.) harmadik szakasza. A pályázat teljes kerete 70 milliárd forint – sorolta az NGM.
A vállalkozások fejlesztését a GINOP Plusz programon keresztül a kormány 450 milliárd forinttal támogatja. Ebből a forrásból 2024 április 30-tól az MFB pontokon a KKV Technológia Plusz Hitelprogram elérhetővé válik, amelynek keretösszege 155 milliárd forint.

A program 0 százalékos hitellel támogatja a kkv-k azon beruházásait. Amelyek esetében a vállalkozások rövid- és középtávon bevételt termelő, megtérülő technológiákba fektetnének be. Azonban a tőke- és hitelpiaci feltételek jelenleg akadályozzák a finanszírozást. A hitel Budapest kivételével az ország egész területén felhasználható. Az igényelhető hitelösszeg mértéke pedig 10 millió és 100 millió forint között lesz – írta az NGM.

A gazdasági növekedés újraindítása érdekében összességében tehát már 427 milliárd forintnyi uniós forrás meghirdetése megtörtént. GINOP Plusz vállalkozásfejlesztést és a munkaerőpiaci aktivitás növelését szolgáló prioritásai keretében – összegezte az NGM. Hozzátette: a közeljövőben pedig további új lehetőségek nyílnak meg a pályázók, a gazdasági szereplők előtt.

Várhatóan május közepén jelenik meg a 30 év feletti álláskeresők elhelyezkedését segítő pályázat (GINOP Plusz 3.1.1.). Összesen mintegy 150 milliárd forint forrásból. Emellett a harmadik negyedévben hirdetik meg a vállalkozások beruházásait előmozdító további, rendkívül kedvezményes hitelprogramot – jelezte az NGM.

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#gazdaság #növekedés #támogatás #GINOP_Plusz #NGM

NGM

Forrás: www.mti.hu 

bemutatóüzem

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A VÁLLALATI HITEL ÉS HITELPROGRAM MEGOLDÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy az államilag támogatott hitel, hitelprogram, vagy piaci alapú vállalati hitelek iránt érdeklődők minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

Magyarország
innováció

Magyarország a innovatívak között

Hankó Balázs: a cél, hogy Magyarország 2030-ra Európa tíz leginnovatívabb országa között legyen. Azt szeretnénk, hogy Magyarország 2030-ra Európa tíz leginnovatívabb országa között legyen. Egyebek

TOVÁBB OLVASOM »
magyar
gazdaság

A vidék a magyar gazdaság hajtóereje

Nagy István: a vidék a magyar gazdaság megújításának hajtóereje. Magyarország kormánya a vidék gazdasági erejére hajtóerőként tekint a magyar gazdaság megújításában. Jelentette ki az agrárminiszter

TOVÁBB OLVASOM »
Magyarország
gazdaság

Magyarország helye üzleti szektorban

Szijjártó Péter: Magyarország az üzleti szolgáltatási szektor zászlóshajójává vált Közép-Európában. Magyarország mára az üzleti szolgáltatási szektor zászlóshajójává vált Közép-Európában. Az ágazatban dolgozók száma öt év

TOVÁBB OLVASOM »
foglalkoztatottak
Munkaerőpiac

A foglalkoztatottak száma nőtt

4 millió 749 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,4%. 2024 áprilisában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos

TOVÁBB OLVASOM »
Siemens
zöldenergia

Siemens új zöld épületeket létesített

Szijjártó Péter: új üzemcsarnokot, képzési központot és napelemparkot létesített a Siemens Energy. Különös jelentősége van a Siemens Energy beruházási programjának, amelynek keretében a vállalat új

TOVÁBB OLVASOM »