HÍREK

NGM: magyar gazdaság növelése

NGM: a magyar gazdasági növekedésbe forgatunk minden fejlesztési forrást.


A kormány idei legfontosabb célja, hogy újraindítsa a gazdasági növekedést ezáltal a vállalkozások és a családok is tovább erősödjenek. Hangsúlyozta csütörtöki közleményében a Nemzetgazadási Minisztérium (NGM).

 A kormány a háború és a brüsszeli elhibázott szankciók miatti inflációt már leszorította. Megvédte a munkahelyeket és folytatja a béremeléseket. A gazdaságot pedig újra növekedési pályára állítja. A Nemzetgazdasági Minisztérium azon dolgozik, hogy a növekedés érdekében a 910 milliárd forintos uniós gazdaságfejlesztési források is a lehető leghamarabb a gazdaságba kerüljenek. Ezért a már zajló pályázatokon túl több új vállalkozásfejlesztési programot is meg fog nyitni a közeljövőben.

Az Európai Unió pénzügyi támogatásával megvalósuló Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz vállalkozásfejlesztést és a munkaerőpiaci aktivitás növelését szolgáló forrásai 910 milliárd forintot tesznek ki.

A munkaerőpiaci:

  • aktivitás növelését,
  • a munkaerő-tartalékok mozgósítását,
  • a munkában állók képzését
  • a munkakörülmények javítását 2030-ig több mint 460 milliárd forint uniós forrás (Európai Szociális Alap+) segítheti.

A rendelkezésre álló forrásokból az elmúlt időszakban már összesen 272 milliárd forintnyi nyílt meg a pályázók előtt – hangsúlyozta az NGM.Mintegy 197 milliárd forint a teljes kerete az április 15-én elindult Ifjúsági Garancia programnak (GINOP Plusz 4.1.1.). Ami azoknak a fiataloknak az elhelyezkedését segíti, akik se nem tanulnak, se nem dolgoznak.

A következő tétel, hogy folyamatban van az 5 milliárd forint kerettel rendelkező kkv-k kapacitásbővítését támogató felhívásra (GINOP Plusz 3.2.4.) beérkezett pályázatok elbírálása. Ami a négy leghátrányosabb helyzetű régióban segíti a vállalkozások alkalmazkodását a digitális és zöld átálláshoz.

GINOP Plusz és KKV Technológia Plusz programok

Könnyített feltételekkel újra igényelhető a munkavállalók képzéséhez nyújtott támogatás (GINOP Plusz 3.2.1.) harmadik szakasza. A pályázat teljes kerete 70 milliárd forint – sorolta az NGM.
A vállalkozások fejlesztését a GINOP Plusz programon keresztül a kormány 450 milliárd forinttal támogatja. Ebből a forrásból 2024 április 30-tól az MFB pontokon a KKV Technológia Plusz Hitelprogram elérhetővé válik, amelynek keretösszege 155 milliárd forint.

A program 0 százalékos hitellel támogatja a kkv-k azon beruházásait. Amelyek esetében a vállalkozások rövid- és középtávon bevételt termelő, megtérülő technológiákba fektetnének be. Azonban a tőke- és hitelpiaci feltételek jelenleg akadályozzák a finanszírozást. A hitel Budapest kivételével az ország egész területén felhasználható. Az igényelhető hitelösszeg mértéke pedig 10 millió és 100 millió forint között lesz – írta az NGM.

A gazdasági növekedés újraindítása érdekében összességében tehát már 427 milliárd forintnyi uniós forrás meghirdetése megtörtént. GINOP Plusz vállalkozásfejlesztést és a munkaerőpiaci aktivitás növelését szolgáló prioritásai keretében – összegezte az NGM. Hozzátette: a közeljövőben pedig további új lehetőségek nyílnak meg a pályázók, a gazdasági szereplők előtt.

Várhatóan május közepén jelenik meg a 30 év feletti álláskeresők elhelyezkedését segítő pályázat (GINOP Plusz 3.1.1.). Összesen mintegy 150 milliárd forint forrásból. Emellett a harmadik negyedévben hirdetik meg a vállalkozások beruházásait előmozdító további, rendkívül kedvezményes hitelprogramot – jelezte az NGM.

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#gazdaság #növekedés #támogatás #GINOP_Plusz #NGM

NGM

Forrás: www.mti.hu 

NGM

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A VÁLLALATI HITEL ÉS HITELPROGRAM MEGOLDÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy az államilag támogatott hitel, hitelprogram, vagy piaci alapú vállalati hitelek iránt érdeklődők minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

export
termék export import

KSH: nőtt az export/import volumene

Februárban 1,7 milliárd euró volt a termék-külkereskedelmi többlet, januárhoz képest az export kiigazított volumene 6,0, az importé 0,6%-kal nőtt 2024. februárban az export volumene 3,4%-kal

TOVÁBB OLVASOM »
árak
ipari termelői árak változása

Az ipari termelői árak csökkentek

Az ipari termelői árak 2024 márciusában az egy évvel korábbihoz képest 3,0%-kal mérséklődtek, az előző hónaphoz viszonyítva lényegében nem változtak (+0,1%) 2024. márciusban az ipari

TOVÁBB OLVASOM »
agrártámogatás
agrártámogatás

Támogatás strucc- és emutartóknak

AM: a strucc- és emutartók is pályázhatnak telepfejlesztő támogatásra. A strucc- és emutartók is pályázhatnak telepfejlesztő támogatásra – közölte az Agrárminisztérium (AM) szombaton az MTI-vel. A

TOVÁBB OLVASOM »