HÍREK

KKV Technológia Plusz Hitelprogram

KKV Technológia Plusz Hitelprogram – GINOP Plusz- 1.4.3-24

A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k) termelékenységének növelésére, termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtésére és bővítésére szolgáló európai uniós forrásból finanszírozott, kamatmentes beruházási kölcsön.

A Hitelprogram célja a mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k) olyan beruházásainak a támogatása, ahol a vállalkozások rövid- és középtávon bevételt termelő, megtérülő technológiákba fektetnek be, azonban a tőke- és hitelpiaci feltételek akadályozzák a finanszírozást. A Hitelprogram lehetővé teszi a megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására vonatkozó energiahatékonysági beruházásokat is.

Kik igényelhetik?

A támogatásra azok a mikro-, kis- és középvállalkozások jogosultak, akik

 • devizabelföldinek minősülnek,
 • Magyarország területén székhellyel (illetve az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarország területén fiókteleppel), magyar adószámmal rendelkeznek,
 • gazdaságilag potenciálisan életképesek,
 • legalább 5 főt foglalkoztatnak (utolsó lezárt évi beszámoló alapján),
 • legalább egy teljes, lezárt üzleti évvel rendelkeznek.

A hitel jellemzői:

 • Kölcsön összege: minimum 10 millió Forint – maximum 100 millió Forint
 • Az igényelhető hitelösszeg nem haladhatja meg a hitelkérelem benyújtását megelőző lezárt pénzügyi év üzemi eredményének tizenötszörösét.
 • Kölcsön devizaneme: HUF
 • Saját forrás: elvárt mértéke a Projekt elszámolható költségének legalább 10%-a , regionális beruházási támogatással érintett költségtételek vonatkozásában az elszámolható költségek legalább 25%-a, amelynek felhasználását a Végső Kedvezményezettnek legkésőbb az első folyósítás előtt igazolnia szükséges.
 • Kamat: 0%/év
 • Költségek: kezelési költség, rendelkezésre tartási jutalék, előtörlesztési díj, szerződésmódosítási díj nem kerül felszámításra.
 • Rendelkezésre tartási idő:  a kölcsönszerződés megkötésétől számított minimum 6 hónap, legfeljebb 18 hónap, mely megújuló energiával kapcsolatos beruházást tartalmazó projekt esetén indokolt esetben további 6 hónappal meghosszabbítható.
 • Türelmi idő:  a rendelkezésre tartási idő végétől számított maximum 6 hónap .
 • Projekt megvalósítási határideje:  a Projekt megvalósításának határideje (fizikailag és pénzügyileg befejezett) a szerződéskötést követő 18 hónap, amely határidő indokolt esetben további 6 hónappal meghosszabbítható.
 • Futamidő: a beszerzendő új tárgyi eszköz amortizációs kulcsának besorolásától függően maximum 120 hónap.
 • Projekt megvalósítási helyszíne:  Magyarországon, Budapesten kívüli, bejegyzett székhelyen, telephelyen  vagy fióktelepen. A Projekt megvalósítási helyszíne számít, és nem a Kölcsönt igénylő székhelye (budapesti székhellyel rendelkező szervezet Projektje is támogatható, amennyiben a Projekt maga Budapesten kívül, de Magyarországon valósul meg).

Hogyan és mikortól igényelhető?

A kölcsönkérelem benyújtására országszerte összesen 154 MFB Pont Plusz bankfiókban 2024. április 30-tól 2024. december 30-ig van lehetősége. Szakértőink készséggel állnak rendelkezésére!

A kölcsön kizárólag a hitelkérelmi nyomtatvány teljeskörű kitöltésével és a kötelezően előírt mellékletek hiánytalan benyújtásával igényelhető, melyek elérését Ide kattintva találja meg.

Kérem, keressen minket bizalommal:

Forró Attila – 06 30 342 6308

Jankó Endre – 06 30 648 9225

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#kkv #MFB #GINOP_plusz #hitel #technológia #támogatás

kkv

Forrás: Pályázati Portál 

export

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A VÁLLALATI HITEL ÉS HITELPROGRAM MEGOLDÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy az államilag támogatott hitel, hitelprogram, vagy piaci alapú vállalati hitelek iránt érdeklődők minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

Magyarország
innováció

Magyarország a innovatívak között

Hankó Balázs: a cél, hogy Magyarország 2030-ra Európa tíz leginnovatívabb országa között legyen. Azt szeretnénk, hogy Magyarország 2030-ra Európa tíz leginnovatívabb országa között legyen. Egyebek

TOVÁBB OLVASOM »
magyar
gazdaság

A vidék a magyar gazdaság hajtóereje

Nagy István: a vidék a magyar gazdaság megújításának hajtóereje. Magyarország kormánya a vidék gazdasági erejére hajtóerőként tekint a magyar gazdaság megújításában. Jelentette ki az agrárminiszter

TOVÁBB OLVASOM »
Magyarország
gazdaság

Magyarország helye üzleti szektorban

Szijjártó Péter: Magyarország az üzleti szolgáltatási szektor zászlóshajójává vált Közép-Európában. Magyarország mára az üzleti szolgáltatási szektor zászlóshajójává vált Közép-Európában. Az ágazatban dolgozók száma öt év

TOVÁBB OLVASOM »
foglalkoztatottak
Munkaerőpiac

A foglalkoztatottak száma nőtt

4 millió 749 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,4%. 2024 áprilisában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos

TOVÁBB OLVASOM »
Siemens
zöldenergia

Siemens új zöld épületeket létesített

Szijjártó Péter: új üzemcsarnokot, képzési központot és napelemparkot létesített a Siemens Energy. Különös jelentősége van a Siemens Energy beruházási programjának, amelynek keretében a vállalat új

TOVÁBB OLVASOM »