HÍREK

Elektromos járművek pályázata

EM: gazdára találtak az első elektromos járművek a vállalati pályázaton.


Megszülettek az első támogatói döntések a kormány februárban megnyitott programjában. Az eddigi nyertes pályázatok alapján 191 vállalkozás kap több mint 849 millió forint támogatást 218 új elektromos gépkocsi megvásárlásához. Tájékoztatta az MTI-t szerdán az Energiaügyi Minisztérium (EM).

A mostanáig beérkezett több mint 2200 igénylésben összesen már 10,6 milliárd forint hozzájárulást kértek beszerzéseikhez a cégek. A jövő a zöldenergiáé, a témában zajló online konzultáció egyik kiemelt témája az elektromos autózás további térnyerése.

A vállalkozások február eleje óta igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást elektromos személygépkocsi, teherautó vagy kisbusz beszerzéséhez a nemzeti helyreállítási terv REPowerEU-fejezete forrásainak terhére. A 30 milliárd forintos keretösszegű programmal egy jármű beszerzésének költségeiből az akkumulátor kapacitásának függvényében 2,8-4 millió forintot vállalhat át a kormány.

Az első körös támogatói döntések alapján a sikeresen pályázók 171 személygépkocsival és 47 kisteherautóval gyarapodhatnak. A nyertesek közül a legtöbben egy darab jármű megvásárlásához igényeltek támogatást, a 191 cégből 174 vállalkozás tett így. Az elbírálás folyamatosan zajlik, már több mint 2700 gépkocsi – köztük közel 2100 személyautó és 600 kisteherautó – beszerzéséhez érkezett be kérelem. Az igényelt támogatások összértéke meghaladta a 10 milliárd forintot, a teljes keretösszeg harmadát.

A program elindításának is köszönhető, hogy idén februárban több tisztán elektromos meghajtású járművet helyeztek forgalomba Magyarországon, mint bármelyik korábbi hónapban. A rekorddöntéssel már több mint 50 ezer fut belőlük a hazai utakon. 2020 elejéhez képest hat és félszeresére bővült a leginkább környezetbarát járműpark. Az Energiaügyi Minisztérium a hazai elektromos töltőinfrastruktúra fehér foltjainak felszámolását ösztönző felhíváson is dolgozik.

A jövő a zöld energia

A közleménybe azt írták: a jövő a zöldenergiáé. Az elektromos járművek légszennyezés nélkül használhatók, csendesebbek a belső égésű motorral hajtottaknál, üzemeltetőik működési-karbantartási költségeket takaríthatnak meg. A kapcsolódó munkahelyteremtő iparfejlesztések előmozdítják a gazdasági növekedés helyreállítását, a versenyképesség megerősítését. A közelmúltban meghirdetett online zöldenergia konzultáció kitöltői a többi között az elektromos közlekedés állami támogatásáról is véleményt mondhatnak – tájékoztatott a tárca.

Számoljunk és nézzük meg tudunk-e az Ön számára kedvezőbb lakásbiztosítást kötni a márciusi lakásbiztosítási kampányban! A biztosítók ajánlatát egyben, összehasonlítva láthatja nálunk.Hívjon bennünket és segítünk kedvező megoldást találni: 30 326 4703, 30 648 9525, 30 342 6308, 30 373 2000. Hívj bennünket és segítünk!

Személyes és távoli, online kötés is megoldható! Vagy klikkeljen és számolja ki a következő linken – összehasonlító oldalunkon a legkedvezőbb megoldásokért:

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#elektromos_autó #zöldenergia #vállalkozás #EM #pályázat

elektromos

Forrás: www.mti.hu 

Kína

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A VÁLLALATI HITEL ÉS HITELPROGRAM MEGOLDÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy az államilag támogatott hitel, hitelprogram, vagy piaci alapú vállalati hitelek iránt érdeklődők minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

ügyintézés
Közigazgatás

Fejlődött az elektronikus ügyintézés

Sokat fejlődött az elektronikus közigazgatási ügyintézés, de hiányosságokat is feltárt az ellenőrzés Sokat fejlődött az elektronikus közigazgatási ügyintézés, de hiányosságokat is feltárt az ellenőrzés a

TOVÁBB OLVASOM »
Kína
gazdaság

Kínai vállalati beruházások hazánkban

Szijjártó Péter: hatezer milliárd forintnyi kínai vállalati beruházás zajlik ma Magyarországon Jelenleg hatezer milliárd forintnyi kínai vállalati beruházás zajlik Magyarországon. Amelyek nyomán mintegy 25 ezer

TOVÁBB OLVASOM »
álláskeresők
Munkaerőpiac

Álláskeresőket támogató program indul

Czomba Sándor: a tartós álláskeresők elhelyezkedését segítő inkubátor program indul. Hétfőtől indul a tartós álláskeresők elhelyezkedését támogató program. A pályázat 1,7 milliárd forint hazai forrásból

TOVÁBB OLVASOM »
program
KKV támogatás

KKV Technológia Plusz Hitelprogram

KKV Technológia Plusz Hitelprogram – GINOP Plusz- 1.4.3-24 A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k) termelékenységének növelésére, termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtésére és bővítésére szolgáló

TOVÁBB OLVASOM »
falugazdász
falugazdász

Bővült a falugazdász-hálózat

NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre Az új Közös Agrárpolitika jelentette kihívásokra reagálva átalakította és mintegy 700 fősre bővítette falugazdász-hálózatát

TOVÁBB OLVASOM »
agrártámogatás
agrártámogatás

Új agrártámogatási honlap indult

Agrárminisztérium: elindult az új agrártámogatási honlap Új honlap, a kap.gov.hu oldalon érhetőek el a 2023-2027 közötti időszakra vonatkozó, magyar Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervvel összefüggő információk.

TOVÁBB OLVASOM »