HÍREK

Zöld nemzeti konzultáció

György László: a zöld nemzeti konzultáció a zöld gazdaság felépítéséről is szól


 A zöld nemzeti konzultáció a zöld gazdaság felépítéséről is szól. Hangsúlyozta a gazdaságstratégiai feladatokban való szakmai közreműködésért és a Tanítsunk Magyarországért program koordinációjának ellátásáért felelős kormánybiztos.

György László szerint a téma nagyon foglalkoztatja az embereket. Sokan kitöltötték már a zöld nemzeti konzultációt, bár pontos számot nem tudott mondani, mert április 15-éig lehet kitölteni. Mint mondta, azért kezdeményezte a kormány a konzultációt, hogy “egy nyelvet beszéljünk ebben a fontos kérdésben”.

Nemcsak arról van szó, hogy szeretnének “a gyermekeinknek, unokáinknak egy zöld, tiszta környezetet és fenntartható jövőt örökül hagyni”. Hanem arról is, hogy ez egy üzleti lehetőség, amely közvetett módon családok millióinak, közvetlenül pedig családok százezreinek tudja biztosítani a megélhetést.

A kormánybiztos szerint ezért is fontos, hogy minél többen kitöltsék a konzultációt. “Olyan Magyarországot szeretnénk, ahol a családok, családfők, legyenek azok édesanyák vagy édesapák, képesek a saját erejükből, saját munkájukból, saját tehetségüknél fogva fenntartani a családjukat”.

A zöld gazdaság három pillére:

  • a zöld energiát elő kell állítani szén-dioxid semleges módon,
  •  az energiát tárolni kell,
  • oda kell juttatni azokhoz a szereplőkhöz, akik azt elfogyasztják,
  •  illetve fel kell használni a családoknak és a vállalkozásoknak.

Hozzátette: ez a három pillér mind-mind külön iparág.

György László idézte az Európai Bizottság elnökének, Ursula von der Leyen-nek azt a megállapítását, miszerint az EU a zöld átállásban 98 százalékos kitettségben van Kínával szemben. Vagyis Kína uralja a zöld átálláshoz szükséges kritikus nyersanyagok bányászatát, finomítását, az alkatrészek gyártását és a késztermékgyártást is.

Számoljunk és nézzük meg tudunk-e az Ön számára kedvezőbb lakásbiztosítást kötni a márciusi lakásbiztosítási kampányban! A biztosítók ajánlatát egyben, összehasonlítva láthatja nálunk.Hívjon bennünket és segítünk kedvező megoldást találni: 30 326 4703, 30 648 9525, 30 342 6308, 30 373 2000. Hívj bennünket és segítünk!

Személyes és távoli, online kötés is megoldható! Vagy klikkeljen és számolja ki a következő linken – összehasonlító oldalunkon a legkedvezőbb megoldásokért:

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#zöld_energia #gazdaság #család #Kína #iparág

zöld

Forrás: www.mti.hu 

 

 

álláskeresők

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A VÁLLALATI HITEL ÉS HITELPROGRAM MEGOLDÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy az államilag támogatott hitel, hitelprogram, vagy piaci alapú vállalati hitelek iránt érdeklődők minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

KH
K&H

KH: nőhet a cégek árbevétele

KH: reálértéken nőhet a cégek árbevétele a következő egy évben. A következő egy évben reálértéken nőhet a cégek árbevétele. Átlagosan 7,7 százalékos árbevétel-növekedést és 3,9

TOVÁBB OLVASOM »
foglalkoztatás
Munkaerőpiac

Nőtt a foglalkoztatottak száma

4 millió 746 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,4%. 2024 márciusában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos

TOVÁBB OLVASOM »
NGM
gazdasági növekedés

NGM: magyar gazdaság növelése

NGM: a magyar gazdasági növekedésbe forgatunk minden fejlesztési forrást. A kormány idei legfontosabb célja, hogy újraindítsa a gazdasági növekedést ezáltal a vállalkozások és a családok

TOVÁBB OLVASOM »
támogatás
zöldenergia

Támogatás: energiatárolói kapacitásnak

Pályázati támogatás növeli hússzorosára a hazai ipari energiatárolói kapacitást A jövő a zöldenergiáé. A kormány pályázati támogatás programjaiban összesen 200 milliárd forinttal ösztönzi a családokat

TOVÁBB OLVASOM »
KKV
KKV

566 KKV részesül támogatásban

Czomba Sándor: 566 KKV részesül kapacitásbővítő támogatásban A KKV-kat (mikro-, kis- és közepes vállalkozások) célzó kapacitásbővítő támogatásra 566-an pályáztak sikeresen, az idén januárban indult program

TOVÁBB OLVASOM »
ügyintézés
Közigazgatás

Fejlődött az elektronikus ügyintézés

Sokat fejlődött az elektronikus közigazgatási ügyintézés, de hiányosságokat is feltárt az ellenőrzés Sokat fejlődött az elektronikus közigazgatási ügyintézés, de hiányosságokat is feltárt az ellenőrzés a

TOVÁBB OLVASOM »