HÍREK

Rekordévet zárt tavaly a Waberer’s

Rekordévet zárt a Waberer’s tavaly


Újabb rekordévet zárt a Waberer’s International Nyrt. tavaly, árbevétele 4,6 százalékkal 711 millió euróra, nettó eredménye 53,6 százalékkal 29,7 millió euróra emelkedett. Ismertette Tóth Szabolcs gazdasági és stratégiai vezérigazgató-helyettes, a nemzetközi fuvarozó, logisztikai szolgáltató vállalat sajtótájékoztatóján pénteken Budapesten.

A kihívásokkal teli környezet ellenére a jól sikerült 2023-as év után a társaság igazgatósága részvényenként 120 forintos, az előző évi 100 forintot meghaladó mértékű osztalék kifizetését javasolja az áprilisban esedékes éves közgyűlésén. A Waberer’s EBIT (üzemi) eredménye 17 százalékkal 42,8 millió euróra, míg EBITDA eredménye 14,8 százalékkal 95,6 millió euróra bővült tavaly. Ezzel mindkét mutató esetében rekordszintet értek el.

A legfőbb piacaiknak számító nyugat-európai és magyarországi régió termelési és fogyasztási adatai stagnáltak egész évben, vagy enyhén csökkentek, ennek ellenére sikerült rekordévet zárni.Barna Zsolt elnök-vezérigazgató emlékeztetett, hogy a csoportot a közép- és kelet-európai régió elsőszámú komplex logisztikai szolgáltatójává tervezik építeni 2027-re, amikor 1163 millió euró árbevétellel számolnak. A tervezett beruházási igény 2027-ig 105 millió euró.

Tóth Szabolcs közölte: idén 800 millió eurót megközelítő árbevétellel és a tavalyihoz hasonló, 40 millió euró feletti EBIT (üzemi) eredménnyel számolnak. A Waberer’s stratégiájának fókuszában a szerződéses logisztika (RCL) tevékenység áll. Melynek árbevétele 5,2 százalékkal 209,8 millió euróra, míg EBIT eredménye 37,3 százalékkal 15,3 millió euróra emelkedett 2023-ban. A szegmens árbevétel-növekedése az autóipari és petrolkémiai gyártástámogató logisztika bővülésének, valamint a sikeres ügyfélakvizícióknak köszönhető.

Az üzletágak közül a fuvarozás és szállítmányozás (ITS) tavalyi árbevétele 2,8 százalékkal 437,3 millió euróra nőtt. Miközben EBIT-je 9,7 százalékkal 8,9 millió euróra csökkent. A szegmens annak ellenére volt képes az előző évit megközelítő eredmény elérésére, hogy az általános európai fuvarozási keresletcsökkenés miatt az azonnali piacon fokozódó árversennyel. Az előző évinél hosszabb és koncentráltabb nyári gyárleállásokkal kellett megküzdenie. Mindezt azonban ellensúlyozta a kiemelt ügyfelek stabil kereslete.

Waberer’s növeli raktárai számát

A Waberer’s biztosítási üzletágának árbevétele 82,4 millió euró (+17,7 százalék), míg EBIT eredménye 18,6 millió euró (+19,3 százalék) volt 2023-ban. Az üzletág 2023-ban 22 százalékkal bővítette szerződésállományát. A társaság raktárkapacitása 250 ezer négyzetméter, hatezer dolgozója van, 2900 saját kamionnal rendelkezik. 2027-ig a meglévő budapesti, ecseri, debreceni raktárbázisok mellé legalább 3 saját raktárt terveznek építeni Budapesten és a főbb vidéki ipari központokban.

Tóth Szabolcs elmondta, hogy a vállalat két jelentős akvizíciót is bejelentett 2023-ban:

  •  egyrészt a vasúti logisztikában meghatározó szereplő PSP (Petrolsped) csoport,
  • valamint a szerbiai MDI disztribúciós társaság többségi részesedésének megvásárlását.

Ezek a fejlesztések és felvásárlások első eredményei már 2024-ben láthatóak lesznek – mondta. Kérdésre elmondta, hogy minden ágazatnak, szállítási távolságnak lesz zéró emissziós változata. Jelenleg vannak elektromos járműveik, és aktívan dolgoznak hidrogén-fejlesztéseken is, a jövőt a különböző technológiák párhuzamos alkalmazásában látják.Barna Zsolt megjegyezte, hogy az cég részvényárfolyama továbbra is alulértékelt. Már három független elemzőcég is a jelenleginél magasabb (4800 forint, valamint 5367 forint) célárral vételt ajánl.

A Waberer’s részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A papír csütörtökön 3680 forinton zárt, az elmúlt egy évben a részvény árfolyama 1790 forint minimumot és 3940 forint maximumot ért el.

Számoljunk és nézzük meg tudunk-e az Ön számára kedvezőbb lakásbiztosítást kötni a márciusi lakásbiztosítási kampányban! A biztosítók ajánlatát egyben, összehasonlítva láthatja nálunk.Hívjon bennünket és segítünk kedvező megoldást találni: 30 326 4703, 30 648 9525, 30 342 6308, 30 373 2000. Hívj bennünket és segítünk!

Személyes és távoli, online kötés is megoldható! Vagy klikkeljen és számolja ki a következő linken – összehasonlító oldalunkon a legkedvezőbb megoldásokért:

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#logisztika #fuvarozás #Waberers #árbevétel #részvény

tavaly

Forrás: www.mti.hu 

kkv

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A VÁLLALATI HITEL ÉS HITELPROGRAM MEGOLDÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy az államilag támogatott hitel, hitelprogram, vagy piaci alapú vállalati hitelek iránt érdeklődők minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

ügyintézés
Közigazgatás

Fejlődött az elektronikus ügyintézés

Sokat fejlődött az elektronikus közigazgatási ügyintézés, de hiányosságokat is feltárt az ellenőrzés Sokat fejlődött az elektronikus közigazgatási ügyintézés, de hiányosságokat is feltárt az ellenőrzés a

TOVÁBB OLVASOM »
Kína
gazdaság

Kínai vállalati beruházások hazánkban

Szijjártó Péter: hatezer milliárd forintnyi kínai vállalati beruházás zajlik ma Magyarországon Jelenleg hatezer milliárd forintnyi kínai vállalati beruházás zajlik Magyarországon. Amelyek nyomán mintegy 25 ezer

TOVÁBB OLVASOM »
álláskeresők
Munkaerőpiac

Álláskeresőket támogató program indul

Czomba Sándor: a tartós álláskeresők elhelyezkedését segítő inkubátor program indul. Hétfőtől indul a tartós álláskeresők elhelyezkedését támogató program. A pályázat 1,7 milliárd forint hazai forrásból

TOVÁBB OLVASOM »
program
KKV támogatás

KKV Technológia Plusz Hitelprogram

KKV Technológia Plusz Hitelprogram – GINOP Plusz- 1.4.3-24 A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k) termelékenységének növelésére, termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtésére és bővítésére szolgáló

TOVÁBB OLVASOM »
falugazdász
falugazdász

Bővült a falugazdász-hálózat

NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre Az új Közös Agrárpolitika jelentette kihívásokra reagálva átalakította és mintegy 700 fősre bővítette falugazdász-hálózatát

TOVÁBB OLVASOM »
agrártámogatás
agrártámogatás

Új agrártámogatási honlap indult

Agrárminisztérium: elindult az új agrártámogatási honlap Új honlap, a kap.gov.hu oldalon érhetőek el a 2023-2027 közötti időszakra vonatkozó, magyar Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervvel összefüggő információk.

TOVÁBB OLVASOM »