HÍREK

NGM: uniós források a vállalkozásoknak

NGM-államtitkár: a kormány gyors ütemben, a lehető legtöbb uniós forrást el szeretné juttatni a vállalkozásoknak


A kormány célja, hogy idén a lehető legtöbb uniós forrást, minél gyorsabb ütemben eljuttassa a vállalkozásoknak. Ebben kiemelt szerepe lesz a Magyar Fejlesztési Banknak (MFB) és a Magyar Gazdaságfejlesztési Ügynökségnek (MGFÜ). Mondta Lóga Máté a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón. Az eseményen stratégiai együttműködési megállapodást kötött az MFB és az MGFÜ.

Az államtitkár mérföldkőnek nevezte a megállapodást és rámutatott, ez hozzájárul ahhoz, hogy a kormány és az NGM érdekszférájába tartozó gazdaságfejlesztési intézményeket összekössék és munkájukat összehangolják.

Felidézte, hogy már született hasonló megállapodás. Azt az NGM a KAVOSZ Zrt.-vel és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével (VOSZ)kötötte, később ehhez csatlakozott az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. is. Amelyből az MGFÜ alakult.

Az MFB és az MGFÜ közös, a helyszínen kiadott közleménye szerint a megállapodás a hazai vállalkozásfejlesztési intézményrendszer továbbfejlesztését szolgálja a magyarországi kkv-k számára. Könnyen és gyorsan hozzáférhető fejlesztéspolitikai, finanszírozási eszközrendszer biztosítása érdekében.

   A kormány számára fontos a kkv-k támogatása

A kormány számára fontos a kkv-k támogatása, hiszen az országban működő csaknem 900 ezer vállalkozás 99,9 százaléka kkv-nak minősül. Ezek adják a magyar gazdaság gerincét, munkavállalóikon keresztül pedig számos magyar család egzisztenciáját biztosítják. Ezért fontos, hogy a magyar állam a vállalkozásokat kiszolgáló infrastruktúrát a lehető leghatékonyabban működtesse.A fejlesztési forrásokat a részükre minél gyorsabban el tudja juttatni – mondta.

Kiemelte, a kormány kkv-startégiája 2030-ig vázolja fel és jelöli ki a vállalkozásfejlesztés főbb pilléreit:

  • a kkv-k termelékenységének növekedését,
  • a megfelelő finanszírozáshoz jutást
  • az exportképesség növelését.

Szabados Richárd, az ügynökség ügyvezetője elmondta, az MFB-vel kötött stratégiai együttműködési megállapodás segíti, hogy a kkv-k az egyik oldalról forráshoz juthassanak. A másik oldalról pedig tanácsadást vehessenek igénybe.Hozzátette, nem titkolt szándékuk, hogy egyfajta vállalkozásfejlesztési ernyőszervezetként működjenek Magyarországon, és az általuk felhalmozott tudással javítsák a kkv-k versenyképességét.

Sipos-Tompa Levente, az MFB Bank elnök-vezérigazgatója közölte, a megállapodással a kkv-k és a nagy vállalatok forráshoz jutásához is hozzá tudnak járulni.

A sajtótájékoztató végén Lóga Máté, Szabados Richárd, Sipos-Tompa Levente és Zátrok Ildikó, az MFB vezérigazgató-helyettese írta alá az együttműködési megállapodást.

Számoljunk és nézzük meg tudunk-e az Ön számára kedvezőbb lakásbiztosítást kötni a márciusi lakásbiztosítási kampányban! A biztosítók ajánlatát egyben, összehasonlítva láthatja nálunk.Hívjon bennünket és segítünk kedvező megoldást találni: 30 326 4703, 30 648 9525, 30 342 6308, 30 373 2000. Hívj bennünket és segítünk!
Személyes és távoli, online kötés is megoldható! Vagy klikkeljen és számolja ki a következő linken – összehasonlító oldalunkon a legkedvezőbb megoldásokért:

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#kkv #támogatás #vállalkozás #NGM #stratégia

NGM

Forrás: www.mti.hu 

 

foglalkoztatás

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A VÁLLALATI HITEL ÉS HITELPROGRAM MEGOLDÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy az államilag támogatott hitel, hitelprogram, vagy piaci alapú vállalati hitelek iránt érdeklődők minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

export
termék export import

KSH: nőtt az export/import volumene

Februárban 1,7 milliárd euró volt a termék-külkereskedelmi többlet, januárhoz képest az export kiigazított volumene 6,0, az importé 0,6%-kal nőtt 2024. februárban az export volumene 3,4%-kal

TOVÁBB OLVASOM »
árak
ipari termelői árak változása

Az ipari termelői árak csökkentek

Az ipari termelői árak 2024 márciusában az egy évvel korábbihoz képest 3,0%-kal mérséklődtek, az előző hónaphoz viszonyítva lényegében nem változtak (+0,1%) 2024. márciusban az ipari

TOVÁBB OLVASOM »
agrártámogatás
agrártámogatás

Támogatás strucc- és emutartóknak

AM: a strucc- és emutartók is pályázhatnak telepfejlesztő támogatásra. A strucc- és emutartók is pályázhatnak telepfejlesztő támogatásra – közölte az Agrárminisztérium (AM) szombaton az MTI-vel. A

TOVÁBB OLVASOM »
KKV
K&H

KH: nőhet a cégek árbevétele

KH: reálértéken nőhet a cégek árbevétele a következő egy évben. A következő egy évben reálértéken nőhet a cégek árbevétele. Átlagosan 7,7 százalékos árbevétel-növekedést és 3,9

TOVÁBB OLVASOM »