HÍREK

KKV Technológia Plusz Hitelprogram

Lóga Máté: hamarosan megkezdődik a KKV Technológia Plusz Hitelprogram társadalmi egyeztetése


A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (GINOP Plusz) I. prioritásán keresztül a kormány a következő időszakban összesen 450 milliárd forintot biztosít a vállalkozások fejlesztésére. Ebből 155,54 milliárd forintnyi forrás már a második negyedévtől kezdődően elérhetővé válhat, amely 0 százalékos célzott hitelekkel segíti a kkv-szektor versenyképességének megerősítését.

Hangsúlyozták, az infláció sikeres visszaszorítását követően 2024-ben a kormány fő célja, hogy helyreállítsa a gazdasági növekedést. Dinamikus, 4 százalék körüli GDP bővülést érjen el.

Ennek érdekében tovább kell fejleszteni a vállalkozásokat, új beruházásokra, a hatékonyság és a termelékenység érdemi növelésére van szükség. Ennek elérését fogja támogatni a GINOP Plusz I. prioritása is. Amelyen keresztül a kormány elsősorban olcsó és célzott hitelekkel összesen 450 milliárd forintot biztosít a vállalkozások fejlesztésére.

Második negyedévtől könnyen elérhető hitelprogram a kkv-szektornak

A Nemzetgazdasági Minisztérium célja, hogy ezek a források mielőbb a gazdaságba kerüljenek. Ezért a kormány a második negyedévtől kezdődően a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások számára a 450 milliárd forintos keretből több mint 155 milliárd forintnyi könnyen elérhető hitelprogramot indít kedvező feltételekkel – írják a közleményben.

Lóga Máté gazdaságstratégiáért, pénzügyi forrásokért és makrogazdasági elemzésért felelős államtitkár a program kapcsán a közleményben kiemelte, hogy annak céljai:

  • termelékenység
  •  hozzáadott érték növelése a technológiai és szervezeti megújítás támogatásán keresztül;
  • a vállalkozások korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtése, bővítésének támogatása,
  • megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására vonatkozó energiahatékonysági beruházásokat is;
  • továbbá olyan beruházások támogatása, amely esetén a vállalkozások rövid- és középtávon bevételt termelő, megtérülő technológiákba fektetnek be, azonban a tőke- és hitelpiaci feltételek akadályozzák a finanszírozást.

Ismertették, a hitel Budapest kivételével az ország egész területén felhasználható. Az igényelhető hitelösszeg nagysága 10 millió és 100 millió forint között lesz, amelyet a kormány 0 százalékos kamat mellett biztosít. A hitelt legalább 5 főt foglalkoztató és egy lezárt üzleti évvel rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások igényelhetik.

Új eszközök beszerzéséhez használható

A hitel felhasználható új eszközök beszerzésére. Így gépek, informatikai eszközök vagy megújuló energiaforrást hasznosító, azaz a zöld energiát támogató technológiák, továbbá elektromos jármű megvásárlására. Valamint a projekttel összefüggő immateriális javak beszerzésére. Emellett igénybe vehetők képzési és tanácsadási szolgáltatások is. A projekt keretében az eszközbeszerzésnek legalább az összes elszámolható költség 50 százalékát el kell érnie.

A KKV Technológia Plusz Hitelprogram társadalmi egyeztetése hamarosan megkezdődik. Lóga Máté ezzel kapcsolatosan a közleményben megjegyezte, minden érintett vállalkozást arra biztat, hogy mielőbb ismerje meg a hitelprogram feltételeit és lehetőségeit. Kiforrott és megalapozott pályázatok érkezzenek be a benyújtási szakaszban. A hitelkérelmeket várhatóan áprilistól lehet majd benyújtani az országszerte megtalálható MFB pontokon – tájékoztatott a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Számoljunk és nézzük meg tudunk-e az Ön számára kedvezőbb lakásbiztosítást kötni a márciusi lakásbiztosítási kampányban! A biztosítók ajánlatát egyben, összehasonlítva láthatja nálunk.Hívjon bennünket és segítünk kedvező megoldást találni: 30 326 4703, 30 648 9525, 30 342 6308, 30 373 2000. Hívj bennünket és segítünk!
Személyes és távoli, online kötés is megoldható! Vagy klikkeljen és számolja ki a következő linken – összehasonlító oldalunkon a legkedvezőbb megoldásokért:

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 70-791-1313, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#kkv_szektor #GINOP_Plusz #zöldenergia #beruházás

kkv

Forrás: www.mti.hu

ügyintézés

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A VÁLLALATI HITEL ÉS HITELPROGRAM MEGOLDÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy az államilag támogatott hitel, hitelprogram, vagy piaci alapú vállalati hitelek iránt érdeklődők minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

export
termék export import

KSH: nőtt az export/import volumene

Februárban 1,7 milliárd euró volt a termék-külkereskedelmi többlet, januárhoz képest az export kiigazított volumene 6,0, az importé 0,6%-kal nőtt 2024. februárban az export volumene 3,4%-kal

TOVÁBB OLVASOM »
árak
ipari termelői árak változása

Az ipari termelői árak csökkentek

Az ipari termelői árak 2024 márciusában az egy évvel korábbihoz képest 3,0%-kal mérséklődtek, az előző hónaphoz viszonyítva lényegében nem változtak (+0,1%) 2024. márciusban az ipari

TOVÁBB OLVASOM »
agrártámogatás
agrártámogatás

Támogatás strucc- és emutartóknak

AM: a strucc- és emutartók is pályázhatnak telepfejlesztő támogatásra. A strucc- és emutartók is pályázhatnak telepfejlesztő támogatásra – közölte az Agrárminisztérium (AM) szombaton az MTI-vel. A

TOVÁBB OLVASOM »
KKV
K&H

KH: nőhet a cégek árbevétele

KH: reálértéken nőhet a cégek árbevétele a következő egy évben. A következő egy évben reálértéken nőhet a cégek árbevétele. Átlagosan 7,7 százalékos árbevétel-növekedést és 3,9

TOVÁBB OLVASOM »