HÍREK

Csökkennek az AVHGA garanciadíjai

Kavosz: az AVHGA csökkenti a garanciadíjait

Az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) jelentősen csökkenti az agrárhitelekhez adott garanciadíjait a Széchenyi Kártya Programban. Így az agrárium vállalkozásai is olcsóbban jutnak a program hiteleihez. Krisán László, a Kavosz Zrt. vezérigazgatója kedden jelentette be az MTI-nek küldött közleményben.

Kiemelte, a Kavosz és az AVHGA közötti megállapodás értelmében 2024. februártól kétharmadával – évi nettó 0,2 százalékra – csökken az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukcióban a vállalkozások által fizetendő garanciadíj mértéke, ez érdemi megtakarítást jelent az agrárvállalkozások számára.

A Kavosz vezérigazgatója szerint a vállalati hitelezési piacon az ilyen kamat- és egyéb hiteldíj csökkentések tovább ösztönözhetik a vállalkozói hitelfelvételt. Az aktív banki hitelezés pedig elengedhetetlen a gazdaság növekedéséhez.

Ehhez fontosak a kamat- és díjcsökkentések, és ezért is fontosak az olyan lépések, mint a kormány és a bankszövetség megállapodása. Ennek értelmében a piaci kamatozású hiteleknél a bankok 3 hónapig vállalják, hogy 6 hónapra elengedhetik a BUBOR feletti kamatfelárat. Ezzel érdemi forrásköltség csökkenés következik be – hangsúlyozta Krisán László.

A vezérigazgató kiemelte, jelenleg az államilag támogatott Széchenyi Kártya Program biztosítja a legolcsóbb vállalkozói hiteleket. És ezeket évi 1,5 százalék és 5 százalék között fix kamat mellett. Így 1-10 éves futamidőre akár maximum 1,4 milliárd forint összegben nyújt kedvezményes finanszírozást.

A Kavosz közleményében hangsúlyozta, a Széchenyi Kártya Program évente sok tízezer vállalkozásnak nyújt segítséget. 2023-ban több mint 46 ezer szerződést kötöttek közel 1700 milliárd forint összegben. A program létrejötte óta pedig több mint 480 ezer ügylet valósult meg 7800 milliárd forint összegben.

Jelenleg naponta átlagosan 300 ügyféltől, több mint 11 milliárd forint összegű hiteligénylést fogadnak be – közölte a Kavosz Zrt.

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#AVGHA #agrár #garanciadíj #Széchenyi_Kártya #kamatcsökkentés

AVHGA

Forrás: MTI

magyar

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A VÁLLALATI HITEL ÉS HITELPROGRAM MEGOLDÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy az államilag támogatott hitel, hitelprogram, vagy piaci alapú vállalati hitelek iránt érdeklődők minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

szolgáltatás
szolgáltatás külkereskedelem

Nőtt a szolgáltatás export/import

A szolgáltatás-külkereskedelmi többlet 2,4 milliárd euró volt az I. negyedévben. 2024 I. negyedévében a szolgáltatás euróban számított exportja és importja egyaránt 3,7%-kal nőtt az előző

TOVÁBB OLVASOM »
Magyarország
innováció

Magyarország a innovatívak között

Hankó Balázs: a cél, hogy Magyarország 2030-ra Európa tíz leginnovatívabb országa között legyen. Azt szeretnénk, hogy Magyarország 2030-ra Európa tíz leginnovatívabb országa között legyen. Egyebek

TOVÁBB OLVASOM »
magyar
gazdaság

A vidék a magyar gazdaság hajtóereje

Nagy István: a vidék a magyar gazdaság megújításának hajtóereje. Magyarország kormánya a vidék gazdasági erejére hajtóerőként tekint a magyar gazdaság megújításában. Jelentette ki az agrárminiszter

TOVÁBB OLVASOM »