HÍREK

Módosult a támogatás az e-autókra

EM: kismértékben módosult a vállalati e-autó beszerzés-támogatás kapcsán kiírt pályázat

Kismértékben módosult a vállalati e-autó beszerzéseket-támogatás kapcsán kiírt pályázat. A február elején induló program tisztán elektromos személygépkocsi, kisteherautó vagy kisbusz megvásárlásához biztosít vissza nem térítendő állami hozzájárulást vállalkozások számára. Ez olvasható az Energiaügyi Minisztérium (EM) közösségi oldalának pénteki bejegyzésében.

A 30 milliárd forintos keretösszegből egy jármű beszerzéséhez az akkumulátor kapacitásának függvényében 2,8-4 millió forint támogatás nyerhető el.

A néhány ponton változó kiírás legfontosabb újdonsága, hogy a lehetséges pályázók körét az alábbi vállalkozási formákkal is bővíti:

 • ügyvéd,
 • szabadalmi ügyvivő,
 • végrehajtó,
 • közjegyzői irodák,
 • vízitársulatok,
 • valamint egyéb önálló vállalkozókkal.

A módosítás pontosítja továbbá, hogy a benyújtás a korábban meghirdetett kezdőnapon pontosan mikor indul. 2024. február 5-én belül délután öt órakor kezdődik – írták.

A közlemény szerint az elektromos járművek levegőszennyezés nélkül használhatók, csendesebbek a belső égésű motorral hajtottaknál, üzemeltetőiknek működési-karbantartási költségeket takaríthatnak meg. A támogatás jelentősen mérsékli a hagyományos hajtású gépkocsik árelőnyét, vonzóbbá és kifizetődőbbé teszi az e-járművek megvásárlását.

A kormány a tavalyi év végén jóváhagyott REPowerEU fejezetből finanszírozza a programot. Az EM ugyanebből a keretből készít elő önálló pályázatot a hazai e-töltőhálózat bővítésének támogatására. A mostani felhívásból kizárt flottaszolgáltatók a tervek szerint kedvezményes hitelt vehetnek majd fel elektromos gépjárművek beszerzésére – tették hozzá.

Teljes körű pályázatmenedzseléssel állunk ebben a pályázatban is szíves rendelkezésére.

Kérjük tekintse meg rövid összefoglalónkat.

Ne maradjon le a támogatásról, keresse szakértőinket:

 • Jankó Endre 30 648 9525
 • Szabóné Szabó Renáta 30 326 4703
 • Visnyár Attila 30 373 2000
 • Forró Attila 30 342 6308
 • Sághi Péter 20 228 7476

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 70-791-1313, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#támogatás #elektromos #autó #gazdaság #vállalkozás

támogatás

Forrás: MTI

foglalkoztatás

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A VÁLLALATI HITEL ÉS HITELPROGRAM MEGOLDÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy az államilag támogatott hitel, hitelprogram, vagy piaci alapú vállalati hitelek iránt érdeklődők minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

szolgáltatás
szolgáltatás külkereskedelem

Nőtt a szolgáltatás export/import

A szolgáltatás-külkereskedelmi többlet 2,4 milliárd euró volt az I. negyedévben. 2024 I. negyedévében a szolgáltatás euróban számított exportja és importja egyaránt 3,7%-kal nőtt az előző

TOVÁBB OLVASOM »
Magyarország
innováció

Magyarország a innovatívak között

Hankó Balázs: a cél, hogy Magyarország 2030-ra Európa tíz leginnovatívabb országa között legyen. Azt szeretnénk, hogy Magyarország 2030-ra Európa tíz leginnovatívabb országa között legyen. Egyebek

TOVÁBB OLVASOM »
magyar
gazdaság

A vidék a magyar gazdaság hajtóereje

Nagy István: a vidék a magyar gazdaság megújításának hajtóereje. Magyarország kormánya a vidék gazdasági erejére hajtóerőként tekint a magyar gazdaság megújításában. Jelentette ki az agrárminiszter

TOVÁBB OLVASOM »