HÍREK

Nagy kockázat a kiberfenyegetettség

A kiberfenyegetettség a legnagyobb üzleti kockázat egy nemzetközi felmérés szerint

A vállalatok számára 2024-ben is a kiberbiztonsági fenyegetések jelentik a legnagyobb üzleti kockázatot. Az Allianz közölte nemzetközi felmérése alapján az MTI-vel.

A biztosító társaság felmérése szerint az adatbiztonság megóvása a legjelentősebb kihívás a kiberkockázatokon belül. Ezt követik a kritikus infrastuktúrát és az eszközöket érő támadások, valamint a zsarolóvírusok. Hozzátették, hogy a kiberbűnözés már harmadik éve a legnagyobb kockázatnak, de még soha nem előzte meg ilyen arányban a további kockázatokat. A vizsgálat 92 országa közül 17-ben, többek között az Egyesült Államokban, Indiában és Japánban említették ezt első helyen.

A közlemény szerint az ellátási láncok zavarai enyhültek, ennek ellenére az üzletmenet folytonosságának megszakadása még mindig a második legkomolyabb fenyegetés. A harmadik helyen a természeti katasztrófák állnak. Az Allianz ez szerint érthető, hiszen például a biztosítási károk többségét a viharkárok tették ki tavaly.

A természeti katasztrófákat Horvátországban, Görögországban, Malajziában, Marokkóban, Mexikóban, Szlovéniában és Thaiföldön éppúgy az első számú kockázatnak tekintik, mint Magyarországon.

További üzleti kockázatok hazánkban

Belföldön az élmezőnybe tartozik még a makrogazdasági környezet, valamint a jogszabályi és szabályozási változások. A rangsor alaposan átrendeződött, a tavaly még első helyen álló energiakrízis a 8. helyre esett vissza, új belépőként pedig megjelent az első tíz kockázat között a piaci környezet változása.

Az Allianz arra számít, hogy a kihívások jelentősen próbára teszik idén az ellátási láncok és az üzleti modellek ellenállóképességét. Hangsúlyozták egyúttal, hogy a biztosítási fedezeteket tanácsos a kockázatváltozásoknak megfelelően módosítani.

A nagyobb cégek kockázattudatossága a járvány időszaka óta javult, törekednek a rugalmasságra. A kisebbeknek ugyanakkor nincs elég idejük és erőforrásuk a hatékony felkészülésre, ezért nekik egy váratlan esemény után tovább tart visszatérni a normális üzletmenethez. A növekedési kilátások világszinten továbbra sem túl jók, de a gazdasági hullámvölgyek csillapodhatnak, így némiképp egyes kockázatok is enyhülhetnek – tették hozzá.

A felmérés 92 ország és terület 3069 kockázatkezelési szakértőjének véleménye alapján készült – olvasható a közleményben.

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 70-791-1313, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#kockázat #üzleti #kiberfenyegetettség

kockázat

Forrás: MTI

magyar

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A VÁLLALATI HITEL ÉS HITELPROGRAM MEGOLDÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy az államilag támogatott hitel, hitelprogram, vagy piaci alapú vállalati hitelek iránt érdeklődők minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

szolgáltatás
szolgáltatás külkereskedelem

Nőtt a szolgáltatás export/import

A szolgáltatás-külkereskedelmi többlet 2,4 milliárd euró volt az I. negyedévben. 2024 I. negyedévében a szolgáltatás euróban számított exportja és importja egyaránt 3,7%-kal nőtt az előző

TOVÁBB OLVASOM »
Magyarország
innováció

Magyarország a innovatívak között

Hankó Balázs: a cél, hogy Magyarország 2030-ra Európa tíz leginnovatívabb országa között legyen. Azt szeretnénk, hogy Magyarország 2030-ra Európa tíz leginnovatívabb országa között legyen. Egyebek

TOVÁBB OLVASOM »
magyar
gazdaság

A vidék a magyar gazdaság hajtóereje

Nagy István: a vidék a magyar gazdaság megújításának hajtóereje. Magyarország kormánya a vidék gazdasági erejére hajtóerőként tekint a magyar gazdaság megújításában. Jelentette ki az agrárminiszter

TOVÁBB OLVASOM »