HÍREK

KH felmérés: Bizakodnak az agrárcégek

Bizakodnak az agrárcégek a KH felmérése szerint

Bizakodva kezdték az évet az agrárcégek, idén a pénzügyi eredményeik javulására és az uniós pályázatok folyósítására is számítanak. A KH Csoport szerdán közölte az MTI-vel.

Felmérésük szerint a mezőgazdasági társaságok várakozásai 2023 végén még jelentősen elmaradtak az utóbbi évek csúcsidőszakaitól. Ugyanakkor már elmozdult a vállalkozói hangulat a mélypontról, amit 2023 harmadik negyedévében mértek. Ekkor 4,7 százalékos árbevétel- és 2,3 százalékos profitnövekedéssel számoltak. A tavalyi utolsó hónapokban viszont már 6,5 százalékos, illetve 4,6 százalékos emelkedést vártak.

A beruházási szándék egyelőre nem változott, továbbra is a cégek 54 százalékának vannak ilyen szándékai 2024-re. A fejlesztési tervek legnagyobb része, csaknem 27 százaléka informatikai korszerűsítés.

Az uniós források érkezésében 57 százalék bízik, ez a legmagasabb érték az ágazati rangsorban. Például a kereskedelemben csak 39 százalék, a szolgáltató vállalkozások körében mindössze 37 százalék számít arra, hogy idén uniós forrásokhoz jut. Az ipari, építőipari cégek 54 százaléka vár brüsszeli pénzeket – tették hozzá.

A K&H november 6. és 30. között összesen 400 magyarországi mikro-, kis- és közepes vállalkozás várakozásait mérte föl. Az agrárszektorból 84 cégre terjedt ki a kutatás – olvasható a közleményben.

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 70-791-1313, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#KH #Bank #agrártámogatások #mezőgazdaság #kkv #árbevétel #profitnövekedés

KH

Forrás: MTI

Magyarország

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A VÁLLALATI HITEL ÉS HITELPROGRAM MEGOLDÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy az államilag támogatott hitel, hitelprogram, vagy piaci alapú vállalati hitelek iránt érdeklődők minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

szolgáltatás
szolgáltatás külkereskedelem

Nőtt a szolgáltatás export/import

A szolgáltatás-külkereskedelmi többlet 2,4 milliárd euró volt az I. negyedévben. 2024 I. negyedévében a szolgáltatás euróban számított exportja és importja egyaránt 3,7%-kal nőtt az előző

TOVÁBB OLVASOM »
Magyarország
innováció

Magyarország a innovatívak között

Hankó Balázs: a cél, hogy Magyarország 2030-ra Európa tíz leginnovatívabb országa között legyen. Azt szeretnénk, hogy Magyarország 2030-ra Európa tíz leginnovatívabb országa között legyen. Egyebek

TOVÁBB OLVASOM »
magyar
gazdaság

A vidék a magyar gazdaság hajtóereje

Nagy István: a vidék a magyar gazdaság megújításának hajtóereje. Magyarország kormánya a vidék gazdasági erejére hajtóerőként tekint a magyar gazdaság megújításában. Jelentette ki az agrárminiszter

TOVÁBB OLVASOM »