HÍREK

Karácsonyi jutalom a cégeknél

A karácsonyi jutalmat a cégek létszáma és a tulajdonszerkezet határozza meg

A versenyszférában a cégek mintegy negyedénél van karácsonyi jutalom az alkalmazottaknak (26 százalék). Ez az arány a 250 főnél nagyobb cégeknél azonban már eléri a 72 százalékot – derül ki a MKIK GVI felméréséből.

Az MTI-nek szerdán küldött tájékoztatás szerint a cégek kétharmada (68 százalék) idén nem ad karácsonyi bónuszt. Míg 6 százalék mondta, hogy nem év végén, hanem év közben jutalmazta dolgozóit.

A felmérésből kiderült, hogy az év végi jutalmak gyakoriságánál cégek létszáma és a tulajdonszerkezet meghatározó, ágazati bontásban azonban nincsenek nagy eltérések. A magyar cégek negyede (25 százalék) oszt jutalmat év végén, a külföldi (rész)tulajdonú vállalkozásoknál ez az arány 45 százalék.

Évi végi juttatásra az 1-9 fős cégekben dolgozók negyede, a 10-49 fős vállalkozásoknál minden második munkavállaló számíthat. Az 50-249 fős cégek esetében pedig ez az arány 63 százalék.

Ágazati bontásban az ipari (35 százalék) és kereskedelemi (34 százalék) cégek vezetik a listát. Utánuk a szolgáltatás területén működő cégek következnek (23 százalék).

A pénzbeli bónusz a leggyakrabb jutalmazási forma, a cégek 83 százaléka él ezzel a lehetősséggel. A válaszadók mintegy harmada (32 százalék) rendez céges rendezvényt és ötből egy vállalkozás (21 százalék) természetbeni jutalmat (is) oszt – közölték.

Az egyéb juttatási formák közül leggyakrabban a SZÉP-kártya keretösszegének egyszeri, 200 ezer forintos emelését említették a válaszadó cégek. Erre augusztus és december vége között van lehetőségük – írták.

Az elemzés az MKIK GVI októberben készített féléves konjunktúra kutatásán alapult, 1825 hazai vállalkozás megkérdezésével.

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 70-791-1313, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#karácsonyi #jutalom #cég #szép-kártya

karácsonyi

Forrás: MTI

karácsonyi

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A VÁLLALATI HITEL ÉS HITELPROGRAM MEGOLDÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy az államilag támogatott hitel, hitelprogram, vagy piaci alapú vállalati hitelek iránt érdeklődők minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

export
termék export import

KSH: nőtt az export/import volumene

Februárban 1,7 milliárd euró volt a termék-külkereskedelmi többlet, januárhoz képest az export kiigazított volumene 6,0, az importé 0,6%-kal nőtt 2024. februárban az export volumene 3,4%-kal

TOVÁBB OLVASOM »
árak
ipari termelői árak változása

Az ipari termelői árak csökkentek

Az ipari termelői árak 2024 márciusában az egy évvel korábbihoz képest 3,0%-kal mérséklődtek, az előző hónaphoz viszonyítva lényegében nem változtak (+0,1%) 2024. márciusban az ipari

TOVÁBB OLVASOM »
agrártámogatás
agrártámogatás

Támogatás strucc- és emutartóknak

AM: a strucc- és emutartók is pályázhatnak telepfejlesztő támogatásra. A strucc- és emutartók is pályázhatnak telepfejlesztő támogatásra – közölte az Agrárminisztérium (AM) szombaton az MTI-vel. A

TOVÁBB OLVASOM »