HÍREK

Panasztörvény: BKIK rendszer cégeknek

Saját fejlesztésű rendszerrel segít a cégeknek a BKIK a panasztörvény előírsainak való megfelelésben

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) saját fejlesztésű elektronikus rendszerrel segíti a budapesti vállalkozásokat. A rendszer segít, hogy megfeleljenek a visszaélés-bejelentő rendszer jogszabályi követelményeinek: az ún. panasztörvény előírásainak – tájékoztatta az MTI-t kedden a BKIK.

A visszaélés-bejelentésekről a nyáron elfogadott és december 17-én hatályba lépett 2023. XXV. törvény szól. Ennek értelmében a hazai 50-249 főt foglalkoztató vállalkozásoknak saját belső visszaélés-bejelentési rendszert kell létrehozniuk. Ebben anonim módon jelezhetik az érintettek az esetleges mulasztásokat, jogellenes cselekményeket.

A belső visszaélés-bejelentési rendszert a foglalkoztatónál egy erre a célra kijelölt, pártatlan személy vagy szervezeti egység működtetheti. A rendszer működtetésével külső szervezet is megbízható.

A panasztörvényként ismert jogszabály mintegy 65 ezer budapesti céget érint. A BKIK szerint a kisebb vállalkozások számára a jogszabályi megfelelés jelentős adminisztratív és anyagi terhet jelent.

A BKIK ezért egy  elektronikusan elérhető felületet fejlesztett ki, ami képes a bejelentések fogadására, kezelésére és kivizsgálására, a szervezet méretéhez igazodva.

A szolgáltatás az önkéntes tagok számára díjmentesen, egyéb vállalkozásoknak pedig kedvezményesen vehető igénybe – közölték.

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 70-791-1313, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#panasztörvény #visszaélés #bejelentés #elektronikus_rendszer

panasztörvény

Forrás: MTI

NGM

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A VÁLLALATI HITEL ÉS HITELPROGRAM MEGOLDÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy az államilag támogatott hitel, hitelprogram, vagy piaci alapú vállalati hitelek iránt érdeklődők minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

export
termék export import

KSH: nőtt az export/import volumene

Februárban 1,7 milliárd euró volt a termék-külkereskedelmi többlet, januárhoz képest az export kiigazított volumene 6,0, az importé 0,6%-kal nőtt 2024. februárban az export volumene 3,4%-kal

TOVÁBB OLVASOM »
árak
ipari termelői árak változása

Az ipari termelői árak csökkentek

Az ipari termelői árak 2024 márciusában az egy évvel korábbihoz képest 3,0%-kal mérséklődtek, az előző hónaphoz viszonyítva lényegében nem változtak (+0,1%) 2024. márciusban az ipari

TOVÁBB OLVASOM »
agrártámogatás
agrártámogatás

Támogatás strucc- és emutartóknak

AM: a strucc- és emutartók is pályázhatnak telepfejlesztő támogatásra. A strucc- és emutartók is pályázhatnak telepfejlesztő támogatásra – közölte az Agrárminisztérium (AM) szombaton az MTI-vel. A

TOVÁBB OLVASOM »