HÍREK

Panasztörvény: BKIK rendszer cégeknek

Saját fejlesztésű rendszerrel segít a cégeknek a BKIK a panasztörvény előírsainak való megfelelésben

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) saját fejlesztésű elektronikus rendszerrel segíti a budapesti vállalkozásokat. A rendszer segít, hogy megfeleljenek a visszaélés-bejelentő rendszer jogszabályi követelményeinek: az ún. panasztörvény előírásainak – tájékoztatta az MTI-t kedden a BKIK.

A visszaélés-bejelentésekről a nyáron elfogadott és december 17-én hatályba lépett 2023. XXV. törvény szól. Ennek értelmében a hazai 50-249 főt foglalkoztató vállalkozásoknak saját belső visszaélés-bejelentési rendszert kell létrehozniuk. Ebben anonim módon jelezhetik az érintettek az esetleges mulasztásokat, jogellenes cselekményeket.

A belső visszaélés-bejelentési rendszert a foglalkoztatónál egy erre a célra kijelölt, pártatlan személy vagy szervezeti egység működtetheti. A rendszer működtetésével külső szervezet is megbízható.

A panasztörvényként ismert jogszabály mintegy 65 ezer budapesti céget érint. A BKIK szerint a kisebb vállalkozások számára a jogszabályi megfelelés jelentős adminisztratív és anyagi terhet jelent.

A BKIK ezért egy  elektronikusan elérhető felületet fejlesztett ki, ami képes a bejelentések fogadására, kezelésére és kivizsgálására, a szervezet méretéhez igazodva.

A szolgáltatás az önkéntes tagok számára díjmentesen, egyéb vállalkozásoknak pedig kedvezményesen vehető igénybe – közölték.

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 70-791-1313, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#panasztörvény #visszaélés #bejelentés #elektronikus_rendszer

panasztörvény

Forrás: MTI

autóipar

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A VÁLLALATI HITEL ÉS HITELPROGRAM MEGOLDÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy az államilag támogatott hitel, hitelprogram, vagy piaci alapú vállalati hitelek iránt érdeklődők minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

export
termék export import

KSH: nőtt az export/import volumene

Decemberben 271 millió euró volt a termék-külkereskedelmi hiány, novemberhez képest az export kiigazított volumene 1,5, az importé 14%-kal nőtt 2023. decemberben az export volumene 8,4,

TOVÁBB OLVASOM »
mezőgazdaság
mezőgazdaság

AM: kertészeti növénytermesztés

AM: a jövőben is számíthat támogatásra a kertészeti növénytermesztés Az Agrárminisztérium (AM) a kertészeti növénytermesztés kiemelt támogatását, az ágazathoz kapcsolódó vidékfejlesztési pályázatok várhatóan tavasszal jelennek

TOVÁBB OLVASOM »
beruházás
beruházás

Csökkentek a beruházások 3,0%-kal

2023 IV. negyedévében 3,0%-kal csökkentek a beruházások A beruházások volumene 2023 IV. negyedévében a megelőző év azonos időszakához viszonyítva 3,0%-kal csökkent, a III. negyedévhez képest

TOVÁBB OLVASOM »
magyar
agrártámogatás

2024-ben támogatják a magyar gazdákat

Nagy István: a magyar gazdák támogatásai 2024-ben is biztosítottak A magyar gazdák támogatásai 2024-ben is biztosítottak. A kormány komplex, a pénzügyi és a jövedelembiztonságot erősítő,

TOVÁBB OLVASOM »
GINOP
GINOP Plusz

GINOP plusz program harmadik szakasz

Hankó Balázs: a GINOP plusz program munkahelyi képzés harmadik szakaszában 15 milliárd forintra lehet pályázni A márciusban 70 milliárd forint kerettel induló munkahelyi képzéseket támogató

TOVÁBB OLVASOM »
ipar
ipar

Az ipar 4.0 fejlesztések támogatása

Fábián Gergely: a versenyképességet erősítő ipar 4.0 fejlesztések támogatása továbbra is kulcsfontosságú A kormány támogatásával és az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform Szövetség (NTPSZ) koordinációjával

TOVÁBB OLVASOM »