HÍREK

Zöldenergia, digitalizáció: alappillér

A zöldenergia és a digitalizáció az iparstratégia fontos pillérei

Az ökoszisztéma-építésben, a gazdaság- és iparpolitikában több megújulás is várható az új iparstratégia mentén. A zöldenergia és a digitalizáció az iparstratégia fontos pillérei. Erről a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára beszélt egy szakmai konferencián szerdán, Budapesten.

Fábián Gergely a Digital Health Summit tanácskozáson tartott előadást. Elmondta, hogy a költségvetés az elmúlt években nehéz helyzetben volt, de pozitív jelként értelmezhető, hogy a magyar ipar alapjai erősek. Rekordszámú a közvetlen tőkebefektetés, teljes foglalkoztatottság van és a külkereskedelmi termékforgalom is rekordot döntött.

Az iparstratégia három pillérének a hazai beszállítók fejlesztését, a K+F+I (kutatás, fejlesztés, innováció) támogatását nevezte. A magyar cégek külföldi helytállását erősítik azzal, hogy a következő években fontos lesz a zöldenergia támogatása és a digitalizáció is.

A stratégia egyik legfontosabb része az egészségipar, azon belül is a legnagyobb sikertörténet a gyógyszeripar és az orvostechnikai ipar – mondta.

Az egészségipar kihívásai között említette Fábián Gergely az adatvezérelt egészségügy kialakítását, amin kiemelten fognak dolgozni, továbbá a hazai gyártók versenyképességének növelését.

Sok olyan technológia van, ami lehetőségeket rejt az egészségiparon belül az “érzékeny adatok” kezelésében. Ilyen “feltörekvő technológiának” tekinthető a mesterséges intelligencia vagy az úgynevezett blokklánc-megoldások (blockchain) – tette hozzá.

Az egészségipari stratégiában a technológiának, a digitalizációnak nagyon fontos szerepe lesz, és tovább kell vinni az e területen elért sikereket.

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 70-791-1313, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#zöldenergia #digitalizáció #támogatás #egészségipar

zöldenergia

Forrás: MTI

forgalom

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A VÁLLALATI HITEL ÉS HITELPROGRAM MEGOLDÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy az államilag támogatott hitel, hitelprogram, vagy piaci alapú vállalati hitelek iránt érdeklődők minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

SZJA
SZJA bevallás

Szja-bevallási tervezeteket elfogadása

NAV: az egyéni vállalkozók, őstermelők, áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket bevallásuk elkészítéséhez. Az egyéni vállalkozók, őstermelők és az áfás magánszemélyek is használhatják az

TOVÁBB OLVASOM »
Baross Gábor
Baross Gábor hitelprogram

Szerződések a Baross Gábor programban

A 200 milliárdos többletforrás több mint 90 százalékára kötöttek már szerződéseket a Baross Gábor Hitelprogram keretében. Villámgyorsan zajlik a február közepén lezárult Baross Gábor Újraiparosítási

TOVÁBB OLVASOM »
forgalom
kiskereskedelmi forgalom

A kiskereskedelmi forgalom emelkedett

A kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakához viszonyítva 4,2, az előző hónaphoz képest 2,0%-kal emelkedett. 2024. márciusban a kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers adat

TOVÁBB OLVASOM »
autópiac
autó piac

AutoWallis:750 Mrd Ft árbevétel?

Az AutoWallis-csoport 2028-ra 750 milliárd forintos árbevételt tervez. Az AutoWallis-csoport 2028-ra 750 milliárd forintos árbevételt és 40 milliárd forintos EBITDA-t (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás

TOVÁBB OLVASOM »
űrkutatás
űrkutatás

Meghatározó szerep az űripar területén

Nagy Márton: Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén. Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon

TOVÁBB OLVASOM »