HÍREK

MFB: újabb zöld program finanszírozás

Az MFB zöld beruházások finanszírozásáról állapodott meg az Európai Beruházási Bankkal

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) és az Európai Beruházási Bank (EIB) az energiahatékonyság növelését és a megújuló energiaforrások alkalmazását célzó, azaz a zöld átállást segítő projektek támogatásáról szóló finanszírozási megállapodást írt alá Luxemburgban – közölte az MFB szerdán az MTI-vel.

Az EIB által biztosított, 100 millió euró keretösszeg lehetőséget ad az MFB számára, hogy széles körben nyújtson finanszírozást zöld beruházásokhoz. Ezen beruházások hozzá kell, hogy járuljanak az üvegházhatású kibocsátás, illetve az energiaköltség csökkentéséhez, így a versenyképesség és a fenntarthatóság megerősítéséhez.

Az MFB arról is tájékoztatott, hogy a környezeti fenntarthatóságot és az éghajlati fellépést támogató jelentős lépésként tekint a megállapodásra. A megállapodás célja, hogy segítse az energiahatékonysági és megújuló energiával kapcsolatos beruházások finanszírozását.

Az épületek energetikai korszerűsítése révén a projekt fontos szerepet játszik a szén-dioxid-kibocsátás és a légszennyezés csökkentésében, valamint enyhíti a végső kedvezményezettek energiaköltségeit. Az együttműködést az Európa Tanács Fejlesztési Bank (CEB) társfinanszírozza, a projekt várható összköltsége 150 millió euró.

Közölték: az EIB-vel kötött megállapodás nagy lépést jelent az MFB számára a zöld finanszírozási lehetőségek bővítése felé.

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 70-791-1313, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#MFB #EIB #zöld_átállás #megújuló_energiaforrás #finanszírozás

MFB

Forrás: MTI

KKV

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A VÁLLALATI HITEL ÉS HITELPROGRAM MEGOLDÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy az államilag támogatott hitel, hitelprogram, vagy piaci alapú vállalati hitelek iránt érdeklődők minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

export
termék export import

KSH: nőtt az export/import volumene

Februárban 1,7 milliárd euró volt a termék-külkereskedelmi többlet, januárhoz képest az export kiigazított volumene 6,0, az importé 0,6%-kal nőtt 2024. februárban az export volumene 3,4%-kal

TOVÁBB OLVASOM »
árak
ipari termelői árak változása

Az ipari termelői árak csökkentek

Az ipari termelői árak 2024 márciusában az egy évvel korábbihoz képest 3,0%-kal mérséklődtek, az előző hónaphoz viszonyítva lényegében nem változtak (+0,1%) 2024. márciusban az ipari

TOVÁBB OLVASOM »
agrártámogatás
agrártámogatás

Támogatás strucc- és emutartóknak

AM: a strucc- és emutartók is pályázhatnak telepfejlesztő támogatásra. A strucc- és emutartók is pályázhatnak telepfejlesztő támogatásra – közölte az Agrárminisztérium (AM) szombaton az MTI-vel. A

TOVÁBB OLVASOM »