HÍREK

Sikeres vállalati hitel megtérülések

Többszörösen megtérülnek az Eximbank vállalati hitelei a társaság felmérése szerint

 

Az Eximbank vállalati hitelét felvevő vállalatok jelentősen, 41 és 65 százalék közötti mértékben növelték a kivitelüket 6 év alatt – közölte az Eximbank kedden az MTI-vel.

A társaság elemzéséből kiderül, hogy a három kiemelt termékcsoportjukból

  • a legnagyobb, 65 százalékos emelkedést az exporttámogató vállalati hitelek eredményezték.
  • De a forgóeszközhitelek is 60 százalékos növekedést hoztak az ügyfeleknek.
  • A vállalati beruházási hiteleknél 41 százalék a változás. Ezek túlnyomórészt a tárgyi eszközállomány bővítéséhez járultak hozzá.

A többszörös hitelezés hatásai ennél is jelentősebbek, a forgóeszközhitelek felvételét például átlagosan háromszoros növekedés követte, de az árbevétel és a munkavállalói létszám is megugrott az igénylőknél – tették hozzá.

A kutatás eredményei megerősítették, hogy az Eximbank hatékony eszközöket kínál a vállalkozásoknak – értékelte a visszajelzéseket a közlemény szerint az EXIM Magyarország vezérigazgatója. Kisgergely Kornél a továbbiakban is olyan konstrukciókat ígér, amelyek kedvezményesen vehetők igénybe, és a cégek támogatásán keresztül a magyar gazdaság fejlődését ugyancsak segítik.

Az EXIM Magyarország exporthitel-ügynökség belföldön az egyetlen banki-biztosítói szereplő, amely nemzetközi kereskedelemre, külpiaci terjeszkedésre és befektetésekre, külföldi beruházásokra szakosodott. Az exportfinanszírozás mellett csaknem egy évtizede működtet nemzetközi versenyképességet javító belföldi hitelprogramokat is. Az EXIM névhez az állami hátterű Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank Zrt.) és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. (MEHIB Zrt.) tartozik. Az EXIM Magyarország teljes eszközállománya 2023 első fél évében meghaladta 3100 milliárd forintot, hitelállománya a 2200 milliárd forintot. Csaknem 3200 vállalati ügyfelének 90 százaléka kis- és közepes vállalkozás. A legkeresettebb hiteltermék jelenleg a februárban bevezetett Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram, amely az első fél évben az összes hitelkihelyezés 43,4 százalékát tette ki – olvasható a közleményben.

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 70-791-1313, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#vállalati #hitel #exim #megtérülés #mti #bank #forgóeszköz

vállalati hitel

Forrás: www.mti.hu

MTI 2023. november 7., kedd 12:13

szélerőmű

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A VÁLLALATI HITEL ÉS HITELPROGRAM MEGOLDÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy az államilag támogatott hitel, hitelprogram, vagy piaci alapú vállalati hitelek iránt érdeklődők minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

agrártámogatás
agrártámogatás

Támogatás strucc- és emutartóknak

AM: a strucc- és emutartók is pályázhatnak telepfejlesztő támogatásra. A strucc- és emutartók is pályázhatnak telepfejlesztő támogatásra – közölte az Agrárminisztérium (AM) szombaton az MTI-vel. A

TOVÁBB OLVASOM »
KKV
K&H

KH: nőhet a cégek árbevétele

KH: reálértéken nőhet a cégek árbevétele a következő egy évben. A következő egy évben reálértéken nőhet a cégek árbevétele. Átlagosan 7,7 százalékos árbevétel-növekedést és 3,9

TOVÁBB OLVASOM »
foglalkoztatás
Munkaerőpiac

Nőtt a foglalkoztatottak száma

4 millió 746 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,4%. 2024 márciusában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos

TOVÁBB OLVASOM »
NGM
gazdasági növekedés

NGM: magyar gazdaság növelése

NGM: a magyar gazdasági növekedésbe forgatunk minden fejlesztési forrást. A kormány idei legfontosabb célja, hogy újraindítsa a gazdasági növekedést ezáltal a vállalkozások és a családok

TOVÁBB OLVASOM »
támogatás
zöldenergia

Támogatás: energiatárolói kapacitásnak

Pályázati támogatás növeli hússzorosára a hazai ipari energiatárolói kapacitást A jövő a zöldenergiáé. A kormány pályázati támogatás programjaiban összesen 200 milliárd forinttal ösztönzi a családokat

TOVÁBB OLVASOM »