HÍREK

Friss MNB adatok az államháztartásról

MNB: a GDP 3,8 százaléka volt az államháztartás finanszírozási igénye a második negyedévben

A pénzügyi számlák előzetes adatai szerint az államháztartás nettó finanszírozási igénye 697 milliárd forint volt a második negyedévében. Ami a negyedéves GDP 3,8 százalékát tette ki szemben az előző negyedévi 11,4 százalékkal és az egy évvel korábbi 1,6 százalékkal – jelentette pénteken a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

A június végén zárult egy évben 6032 milliárd forint volt a finanszírozási igény, a GDP 8,6 százaléka. Az Eximbank egyenlegét is figyelembe véve 5895 milliárd forintot tett ki, ami a GDP 8,4 százalékának felel meg.

Az államháztartás névértéken számított, konszolidált bruttó adóssága 50 242 milliárd forintot, a GDP 71,5 százalékát érte el június végén. Az Eximbank adósságát is figyelembe véve a szektor adóssága 52 727 milliárd forint, a GDP 75,0 százaléka volt, 0,1 százalékponttal magasabb az előző negyedévivel és 1,6 százalékponttal alacsonyabb az egy évvel korábbinál.

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 70-791-1313, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#MNB #államháztartás #GDP #hiány #államadóság #Eximbank

MNB

Forrás: www.mti.hu

MTI 2023. augusztus 18., péntek 9:46

autópiac

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A VÁLLALATI HITEL ÉS HITELPROGRAM MEGOLDÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy az államilag támogatott hitel, hitelprogram, vagy piaci alapú vállalati hitelek iránt érdeklődők minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

szolgáltatás
szolgáltatás külkereskedelem

Nőtt a szolgáltatás export/import

A szolgáltatás-külkereskedelmi többlet 2,4 milliárd euró volt az I. negyedévben. 2024 I. negyedévében a szolgáltatás euróban számított exportja és importja egyaránt 3,7%-kal nőtt az előző

TOVÁBB OLVASOM »
Magyarország
innováció

Magyarország a innovatívak között

Hankó Balázs: a cél, hogy Magyarország 2030-ra Európa tíz leginnovatívabb országa között legyen. Azt szeretnénk, hogy Magyarország 2030-ra Európa tíz leginnovatívabb országa között legyen. Egyebek

TOVÁBB OLVASOM »
magyar
gazdaság

A vidék a magyar gazdaság hajtóereje

Nagy István: a vidék a magyar gazdaság megújításának hajtóereje. Magyarország kormánya a vidék gazdasági erejére hajtóerőként tekint a magyar gazdaság megújításában. Jelentette ki az agrárminiszter

TOVÁBB OLVASOM »