HÍREK

8 mrd Ft KKV támogatás indul

Lóga Máté: újabb segítség a KKV -knak, 8 milliárd forintos kerettel indít vállalkozásfejlesztési programokat az IFKA

 

A háború és az elhibázott szankciók okozta nehéz gazdasági helyzetben a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje a munkahelyeket, a családokat és helyreállítsa a gazdasági növekedést. A kormány ennek érdekében hétfőn újabb támogatásról határozott, ami a KKV szektor további megerősítését és versenyképességük növelését célozza.- jelentette be szerdai közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).

A döntés értelmében a kormány 8 milliárd forint európai uniós forrás felhasználásával bízta meg a GFM tulajdonosi joggyakorlása alatt álló Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságot (IFKA) – hangsúlyozta a közleményben Lóga Máté gazdaságfejlesztésért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős államtitkár.

A forrást a 2021-2027-es programozási időszakban a GINOP Plusz biztosítja. Melynek felhasználásához a kormányzati kkv stratégia három főbb feladatot határoz meg az IFKA számára: a hazai beszállító vállalatok fejlesztését, a vállalkozások ESG (környezeti, szociális és irányítási) szempontú felkészítését, valamint energiahatékonyságot célzó fejlesztéseik előkészítését.

Lóga Máté a közlemény szerint hangsúlyozta: a Gazdaságfejlesztési Minisztérium elvárja az IFKA-tól, hogy a programot ügyfélbarát módon, a vállalkozások érdekeit szem előtt tartva valósítsa meg. Így az IFKA a vállalkozói ügyfélkör személyre szabott támogatását egyablakos, átlátható ügyfél utakon keresztül valósítja meg. Az államtitkár kiemelte: a GFM külön figyelmet fordít arra, hogy a szolgáltatások elérjék a hátrányos helyzetű térségek vállalkozóit. Valamint a speciális vállalkozói csoportokat, és minél több információhoz jussanak a fejlesztési lehetőségekről.

A GFM szakmai iránymutatása mellett az IFKA ügynökségi feladatai közé tartozik

  • a pályázói szakmai támogatói rendszerek,
  • szemléletformáló programok,
  • a vállalkozói együttműködések ösztönzése érdekében a virtuális piacterek, kataszterek működtetése,
  • cégdiagnosztika,
  • fejlesztési tervek elkészítése,
  • üzleti partnerkeresés,
  • klaszterekkel való együttműködés,
  • képzési, mentorálási szolgáltatások nyújtása
  • és a generációváltás elősegítése.

Az IFKA a hazai gazdaságfejlesztési ökoszisztéma szereplőivel szoros együttműködésben hajtja végre feladatait, ennek érdekében 2023 júniusában már két stratégiai együttműködési megállapodást is kötött, illetve partnerségre lépett a KAVOSZ Zrt.-vel (KAVOSZ), valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével (VOSZ).

Az államtitkár hozzátette, hogy a kormány gazdaságfejlesztési programjai már eddig is – mint a Széchenyi Kártya Program és a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram – jelentős mértékben, nagyságrendileg 1,2 százalékponttal járulnak hozzá a gazdasági növekedéshez, és a munkahelyek megőrzéséhez – olvasható a közleményben.

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 70-791-1313, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#KKV_támogatás #KKV #támogatás #IFKA

KKV támogatás

Forrás: www.mti.hu

MTI 2023. augusztus 9., szerda 9:20

MBH

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A VÁLLALATI HITEL ÉS HITELPROGRAM MEGOLDÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy az államilag támogatott hitel, hitelprogram, vagy piaci alapú vállalati hitelek iránt érdeklődők minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

export
termék export import

KSH: nőtt az export/import volumene

Februárban 1,7 milliárd euró volt a termék-külkereskedelmi többlet, januárhoz képest az export kiigazított volumene 6,0, az importé 0,6%-kal nőtt 2024. februárban az export volumene 3,4%-kal

TOVÁBB OLVASOM »
árak
ipari termelői árak változása

Az ipari termelői árak csökkentek

Az ipari termelői árak 2024 márciusában az egy évvel korábbihoz képest 3,0%-kal mérséklődtek, az előző hónaphoz viszonyítva lényegében nem változtak (+0,1%) 2024. márciusban az ipari

TOVÁBB OLVASOM »
agrártámogatás
agrártámogatás

Támogatás strucc- és emutartóknak

AM: a strucc- és emutartók is pályázhatnak telepfejlesztő támogatásra. A strucc- és emutartók is pályázhatnak telepfejlesztő támogatásra – közölte az Agrárminisztérium (AM) szombaton az MTI-vel. A

TOVÁBB OLVASOM »