HÍREK

EU ipari termelése csökkent

A várnál nagyobb mértékben csökken az euróövezet (EU) ipari termelése decemberben éves szinten

Decemberben a vártnál jelentősebben csökkent az euróövezet ipari termelése éves szinten az Európai Unió (EU) statisztikai hivatalának szerdai közlése szerint.

Az Eurostat honlapjára felkerült adatok szerint az euróövezet ipari termelése 1,7 százalékkal csökkent 2021 decemberéhez képest. Nagyobb mértékben az elemzői várakozások átlagában szerepelt 0,7 százalékos visszaesésnél. Novemberben éves szinten 2,8 százalékos növekedést jegyeztek fel.

Az euróövezeti ipari termelés 1,1 százalékkal csökkent novemberrel összevetve, amikor 1,4 százalékos növekedést jegyeztek fel. A szakértői várakozások átlagában kisebb, 0,8 százalékos csökkenés szerepelt decemberre.

Az Európai Unióban az ipari termelés éves szinten 0,4 százalékkal mérséklődött a novemberi 2,7 százalék növekedés után. Havi szinten ugyancsak 0,4 százalék volt a csökkenés novemberhez képest, amikor 1,2 százalékkal nőtt az ipari termelés.

Havi szinten a legnagyobb mértékben

  • Írországban csökkent az ipari termelés, 8,5 százalékkal,
  • továbbá Luxembourgban 5,2 százalékkal és Litvániában 4 százalékkal.

A legnagyobb havi szintű ipari termelésnövekedés Dániában volt 13,5 százalékkal, továbbá Portugáliában 4,1 százalékkal és Magyarországon 3,8 százalékkal.

Az ipari termelés éves szinten Szlovákiában esett vissza a legjelentősebben, 13,1 százalékkal, illetve Észtországban 11,5 százalékkal és Luxembourgban 8,4 százalékkal. A legnagyobb éves szintű növekedés Dániában volt decemberben, 26,1 százalékkal, Máltán 17,1 százalékkal és egyaránt 5,8 százalékkal Magyarországon és Lengyelországban.

#EU #ipar #termelés #euroövezet #eurostat #statisztika

Forrás: www.mti.hu; Vállalkozói hitel, hitelprogram megoldások | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu)
EU
MTI 2023. február 15., szerda 12:06

Budapest, 2023. február 15., szerda (MTI)

vállalkozói

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A VÁLLALATI HITEL ÉS HITELPROGRAM MEGOLDÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy az államilag támogatott hitel, hitelprogram, vagy piaci alapú vállalati hitelek iránt érdeklődők minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

ügyintézés
Közigazgatás

Fejlődött az elektronikus ügyintézés

Sokat fejlődött az elektronikus közigazgatási ügyintézés, de hiányosságokat is feltárt az ellenőrzés Sokat fejlődött az elektronikus közigazgatási ügyintézés, de hiányosságokat is feltárt az ellenőrzés a

TOVÁBB OLVASOM »
Kína
gazdaság

Kínai vállalati beruházások hazánkban

Szijjártó Péter: hatezer milliárd forintnyi kínai vállalati beruházás zajlik ma Magyarországon Jelenleg hatezer milliárd forintnyi kínai vállalati beruházás zajlik Magyarországon. Amelyek nyomán mintegy 25 ezer

TOVÁBB OLVASOM »
álláskeresők
Munkaerőpiac

Álláskeresőket támogató program indul

Czomba Sándor: a tartós álláskeresők elhelyezkedését segítő inkubátor program indul. Hétfőtől indul a tartós álláskeresők elhelyezkedését támogató program. A pályázat 1,7 milliárd forint hazai forrásból

TOVÁBB OLVASOM »
program
KKV támogatás

KKV Technológia Plusz Hitelprogram

KKV Technológia Plusz Hitelprogram – GINOP Plusz- 1.4.3-24 A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k) termelékenységének növelésére, termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtésére és bővítésére szolgáló

TOVÁBB OLVASOM »
falugazdász
falugazdász

Bővült a falugazdász-hálózat

NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre Az új Közös Agrárpolitika jelentette kihívásokra reagálva átalakította és mintegy 700 fősre bővítette falugazdász-hálózatát

TOVÁBB OLVASOM »
agrártámogatás
agrártámogatás

Új agrártámogatási honlap indult

Agrárminisztérium: elindult az új agrártámogatási honlap Új honlap, a kap.gov.hu oldalon érhetőek el a 2023-2027 közötti időszakra vonatkozó, magyar Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervvel összefüggő információk.

TOVÁBB OLVASOM »