HÍREK

Elindult a Baross Gábor Hitelprogram

Elindult a Baross Gábor Hitelprogram

 

Budapest, 2023. február 1., szerda (MTI) – Elindult az Újraiparosítási Baross Gábor Hitelprogram. Közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium szerdán az MTI-vel.

A háború és a magyarok által elutasított szankciók gazdasági hatásai egyre inkább éreztetik magukat. A szankciók miatt az energiaárak, az alapanyagárak és az infláció is az egekbe szöktek, így a vállalatok is egyre nehezebb helyzetbe kerülnek.

A kormány célja világos el kell kerülni a recessziót, meg kell védeni a családokat, a munkahelyeket, a teljes foglalkoztatottságot.

A kormány létrehozta és elindítja minden idők egyik legnagyobb, vállalatoknak szóló hitelprogramját – írták.

A szerdától 700 milliárd forintos kerettel elérhető Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram olcsó forrást biztosít a vállalkozások számára.

Szemben a jelenleg elérhető 20 százalékos kamatokkal a program hiteltermékei a futamidő végéig fix kamat mellett lesznek elérhetők. Forint hitel esetén jellemzően legfeljebb 6 százalékos, euró hitel esetében jellemzően legfeljebb 3,5 százalékos szinten.

A hitelprogram ráadásul az energiahatékonyságot javító beruházásokhoz még ennél is kedvezőbb feltételeket kínál.

A kormány mindenkit arra biztat, hogy mielőbb tájékozódjon az Eximbank honlapján és éljen a lehetőséggel.

A Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogrammal a kormány 2023-ban már mintegy 3000 milliárd forintnyi keretet biztosít a cégek számára. A GDP 4 százalékának megfelelő finanszírozási forrást a vállalatok számára a Magyar Fejlesztési Bank és az Eximbank hitel- és tőkeprogramjain, valamint a Széchenyi Kártya programokon keresztül biztosítják.

Szakértőink várják a vállalkozásokat üzleti terv készítése, hitelkérelem összeállítása és minden üzleti kérdésben, amellyel segíthetünk az eredményesebb működésben. Tel: +36-30-373-2000; +36-70-791-1313; +36-30-342-6308

#hitelprogram #BarossGáborHitelprogram #eximbank #euro #forint #kedvezőkamat

Forrás: www.mti.hu; Vállalkozói hitel, hitelprogram megoldások | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu)

MTI 2023. február 1., szerda 13:33

Baross Gábor hitelprogram

KH

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A VÁLLALATI HITEL ÉS HITELPROGRAM MEGOLDÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy az államilag támogatott hitel, hitelprogram, vagy piaci alapú vállalati hitelek iránt érdeklődők minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

szolgáltatás
szolgáltatás külkereskedelem

Nőtt a szolgáltatás export/import

A szolgáltatás-külkereskedelmi többlet 2,4 milliárd euró volt az I. negyedévben. 2024 I. negyedévében a szolgáltatás euróban számított exportja és importja egyaránt 3,7%-kal nőtt az előző

TOVÁBB OLVASOM »
Magyarország
innováció

Magyarország a innovatívak között

Hankó Balázs: a cél, hogy Magyarország 2030-ra Európa tíz leginnovatívabb országa között legyen. Azt szeretnénk, hogy Magyarország 2030-ra Európa tíz leginnovatívabb országa között legyen. Egyebek

TOVÁBB OLVASOM »
magyar
gazdaság

A vidék a magyar gazdaság hajtóereje

Nagy István: a vidék a magyar gazdaság megújításának hajtóereje. Magyarország kormánya a vidék gazdasági erejére hajtóerőként tekint a magyar gazdaság megújításában. Jelentette ki az agrárminiszter

TOVÁBB OLVASOM »