HÍREK

GINOP plusz program harmadik szakasz

Hankó Balázs: a GINOP plusz program munkahelyi képzés harmadik szakaszában 15 milliárd forintra lehet pályázni

A márciusban 70 milliárd forint kerettel induló munkahelyi képzéseket támogató GINOP plusz program újabb, harmadik szakaszában 15 milliárd forintra lehet pályázni minden vármegyéből, és a fővárosból. Hangsúlyozta Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

  Elmondta, a keret további része az év második felében nyílik meg, és tartalékolnak jövő évre is.
Az első két szakaszban mintegy 25 ezer munkavállalónak biztosítottak képzést nagyjából 2000 vállalatnál. A márciusban nyíló harmadik szakaszban a kedvezőbb feltételei révén ennél több részvételre számítanak.

Ismertette, hogy újdonság a korábbiakhoz képest, hogy az egyetemhez kötődő szakmai képzéseknél a munkavállalók mikrotanúsítványt kapnak, amelyeket egyetemi tanulmánynál kreditre válthatnak. Újdonság az is, hogy azok az energiaintenzív vállalatok, ahol a munkavállalók a zöldátállást, fenntarthatóságot támogató képzésekben vesznek részt, 100 százalékos támogatást kapnak.

A programmal szeretnék javítani a magyar gazdaság munkaerőpiaci hatékonyságát. Segíteni, hogy a vállalatok egyre jobb gyártási technológiával működjenek – megjegyezte, Magyarországon a gyártási csúcstechnológia a világ élvonalában van.

Pannónia Program

A műsorban az államtitkár szólt arról is, hogy az Európai Unió nem adott forrást Magyarországnak az Erasmus programra. Ezért elindult a megújuló egyetemek nemzetközi csereprogramjait segítő Pannónia Program tízmilliárd forint kerettel. Amely keretében 8 ezer magyar diák tud a világ vezető egyetemeire eljutni.

Az egyetemek február végén, március elején megkapják a kellő forrást, a diákok tavasszal jelentkezhetnek. Szeptembertől pedig a világ vezető egyetemein vehetnek részt néhány hetes, de akár egy szemeszteres képzésen is emelt ösztöndíjjal. A külföldi képzés teljes idejét a magyar egyetem elismeri – hívta fel a figyelmet az államtitkár.

Hankó Balázs a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, a munkahelyi képzési program célja, hogy olyan készségeket, kompetenciákat kapjanak a munkavállalók,

  • amelyekkel növelni lehet a gyártás,
  • a termelés hatékonyságát,
  • erősíti az innovációs folyamatot.

A program révén nemcsak munkahelyeket őriznek meg, de újakat is teremtenek, cél, hogy minél többeket bevonzzanak a munkahelyekre.

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 70-791-1313, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#GINOP_Plusz #munkaerőpiac #Pannónia_Program #felsőoktatás

GINOP

Forrás: www.mti.hu

KKV

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A VÁLLALATI HITEL ÉS HITELPROGRAM MEGOLDÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy az államilag támogatott hitel, hitelprogram, vagy piaci alapú vállalati hitelek iránt érdeklődők minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

export
termék export import

KSH: nőtt az export/import volumene

Februárban 1,7 milliárd euró volt a termék-külkereskedelmi többlet, januárhoz képest az export kiigazított volumene 6,0, az importé 0,6%-kal nőtt 2024. februárban az export volumene 3,4%-kal

TOVÁBB OLVASOM »
árak
ipari termelői árak változása

Az ipari termelői árak csökkentek

Az ipari termelői árak 2024 márciusában az egy évvel korábbihoz képest 3,0%-kal mérséklődtek, az előző hónaphoz viszonyítva lényegében nem változtak (+0,1%) 2024. márciusban az ipari

TOVÁBB OLVASOM »
agrártámogatás
agrártámogatás

Támogatás strucc- és emutartóknak

AM: a strucc- és emutartók is pályázhatnak telepfejlesztő támogatásra. A strucc- és emutartók is pályázhatnak telepfejlesztő támogatásra – közölte az Agrárminisztérium (AM) szombaton az MTI-vel. A

TOVÁBB OLVASOM »