HÍREK

A tartós beruházások kulcsfontosságúak

EBB-elnök: a tartós beruházások kulcsfontosságúak az új technológiák bevezetése szempontjából

Az összehangolt uniós szakpolitikai támogatással alátámasztott tartós beruházások kulcsfontosságúak az energetikai átmenet felgyorsítása és az új technológiák bevezetése szempontjából.Nyilatkozta Nadia Calvino, az EBB-csoport elnöke, az Európai Unió hosszú lejáratú hitelezéssel foglalkozó pénzintézetének szerdán megnyitott második fórumán.

A kiemelt EBB-jelentés szerint az európai cégek növelték a digitalizációra, az energiahatékonyságra és az ellátási lánc diverzifikálására irányuló beruházásaikat.

Az európai beruházások ellenállóbbnak bizonyultak, mint a korábbi válságok során, bár az európai versenyképesség tekintetében továbbra is kihívást jelent. A termelő beruházások terén nagy a különbség Európa és az Egyesült Államok között.

Ezenkívül az új technológiákba és az innovációba irányuló beruházásnak együtt kell járnia a készségekbe és a szociális infrastruktúrába történő beruházással. Ennek segítségével  fenn lehessen tartani az életminőséget és a társadalmi kohéziót – írták.

“A szerkezeti átalakulás, az innováció, a digitalizáció és a dekarbonizáció kulcsfontosságú prioritás az EU versenyképességének megőrzéséhez – mondta az EBB vezető közgazdásza, Debora Revoltella. “Fokoznunk kell a beruházást ezeken a területeken, célzott finanszírozást kell biztosítanunk a kulcsfontosságú technológiák felfejlesztéséhez” – tette hozzá Debora Revoltella.

Az EBB-csoport Luxembourgban szervezett második fórumán vezető politikai döntéshozók, üzleti vezetők, tudományos szakemberek, valamint a civil társadalom képviselői találkoznak egymással. A résztvevők a júniusi európai parlamenti választások előtt és a globális geopolitikai instabilitás és konfliktus fényében megvitatják az uniós szakpolitikai prioritásokat és kihívásokat. Valamint az európai gazdaság kilátásait.

Az Európai Beruházási Alapot  is magában foglaló EBB csoport 2023-ban 88 milliárd euró összegben írt alá új finanszírozást több mint 900 projekthez. Ezek a kötelezettségvállalások várhatóan mintegy 320 milliárd euró értékű beruházást mozgósítanak, támogatva 400 000 vállalatot és 5,4 millió munkahelyet.

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#beruházások #technológia #EBB #átalakulás

beruházások

Forrás: www.mti.hu

magyar

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A VÁLLALATI HITEL ÉS HITELPROGRAM MEGOLDÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy az államilag támogatott hitel, hitelprogram, vagy piaci alapú vállalati hitelek iránt érdeklődők minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

szolgáltatás
szolgáltatás külkereskedelem

Nőtt a szolgáltatás export/import

A szolgáltatás-külkereskedelmi többlet 2,4 milliárd euró volt az I. negyedévben. 2024 I. negyedévében a szolgáltatás euróban számított exportja és importja egyaránt 3,7%-kal nőtt az előző

TOVÁBB OLVASOM »
Magyarország
innováció

Magyarország a innovatívak között

Hankó Balázs: a cél, hogy Magyarország 2030-ra Európa tíz leginnovatívabb országa között legyen. Azt szeretnénk, hogy Magyarország 2030-ra Európa tíz leginnovatívabb országa között legyen. Egyebek

TOVÁBB OLVASOM »
magyar
gazdaság

A vidék a magyar gazdaság hajtóereje

Nagy István: a vidék a magyar gazdaság megújításának hajtóereje. Magyarország kormánya a vidék gazdasági erejére hajtóerőként tekint a magyar gazdaság megújításában. Jelentette ki az agrárminiszter

TOVÁBB OLVASOM »