HÍREK

A tartós beruházások kulcsfontosságúak

EBB-elnök: a tartós beruházások kulcsfontosságúak az új technológiák bevezetése szempontjából

Az összehangolt uniós szakpolitikai támogatással alátámasztott tartós beruházások kulcsfontosságúak az energetikai átmenet felgyorsítása és az új technológiák bevezetése szempontjából.Nyilatkozta Nadia Calvino, az EBB-csoport elnöke, az Európai Unió hosszú lejáratú hitelezéssel foglalkozó pénzintézetének szerdán megnyitott második fórumán.

A kiemelt EBB-jelentés szerint az európai cégek növelték a digitalizációra, az energiahatékonyságra és az ellátási lánc diverzifikálására irányuló beruházásaikat.

Az európai beruházások ellenállóbbnak bizonyultak, mint a korábbi válságok során, bár az európai versenyképesség tekintetében továbbra is kihívást jelent. A termelő beruházások terén nagy a különbség Európa és az Egyesült Államok között.

Ezenkívül az új technológiákba és az innovációba irányuló beruházásnak együtt kell járnia a készségekbe és a szociális infrastruktúrába történő beruházással. Ennek segítségével  fenn lehessen tartani az életminőséget és a társadalmi kohéziót – írták.

“A szerkezeti átalakulás, az innováció, a digitalizáció és a dekarbonizáció kulcsfontosságú prioritás az EU versenyképességének megőrzéséhez – mondta az EBB vezető közgazdásza, Debora Revoltella. “Fokoznunk kell a beruházást ezeken a területeken, célzott finanszírozást kell biztosítanunk a kulcsfontosságú technológiák felfejlesztéséhez” – tette hozzá Debora Revoltella.

Az EBB-csoport Luxembourgban szervezett második fórumán vezető politikai döntéshozók, üzleti vezetők, tudományos szakemberek, valamint a civil társadalom képviselői találkoznak egymással. A résztvevők a júniusi európai parlamenti választások előtt és a globális geopolitikai instabilitás és konfliktus fényében megvitatják az uniós szakpolitikai prioritásokat és kihívásokat. Valamint az európai gazdaság kilátásait.

Az Európai Beruházási Alapot  is magában foglaló EBB csoport 2023-ban 88 milliárd euró összegben írt alá új finanszírozást több mint 900 projekthez. Ezek a kötelezettségvállalások várhatóan mintegy 320 milliárd euró értékű beruházást mozgósítanak, támogatva 400 000 vállalatot és 5,4 millió munkahelyet.

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#beruházások #technológia #EBB #átalakulás

beruházások

Forrás: www.mti.hu

beruházás

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A VÁLLALATI HITEL ÉS HITELPROGRAM MEGOLDÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy az államilag támogatott hitel, hitelprogram, vagy piaci alapú vállalati hitelek iránt érdeklődők minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

export
termék export import

KSH: nőtt az export/import volumene

Decemberben 271 millió euró volt a termék-külkereskedelmi hiány, novemberhez képest az export kiigazított volumene 1,5, az importé 14%-kal nőtt 2023. decemberben az export volumene 8,4,

TOVÁBB OLVASOM »
mezőgazdaság
mezőgazdaság

AM: kertészeti növénytermesztés

AM: a jövőben is számíthat támogatásra a kertészeti növénytermesztés Az Agrárminisztérium (AM) a kertészeti növénytermesztés kiemelt támogatását, az ágazathoz kapcsolódó vidékfejlesztési pályázatok várhatóan tavasszal jelennek

TOVÁBB OLVASOM »
beruházás
beruházás

Csökkentek a beruházások 3,0%-kal

2023 IV. negyedévében 3,0%-kal csökkentek a beruházások A beruházások volumene 2023 IV. negyedévében a megelőző év azonos időszakához viszonyítva 3,0%-kal csökkent, a III. negyedévhez képest

TOVÁBB OLVASOM »
magyar
agrártámogatás

2024-ben támogatják a magyar gazdákat

Nagy István: a magyar gazdák támogatásai 2024-ben is biztosítottak A magyar gazdák támogatásai 2024-ben is biztosítottak. A kormány komplex, a pénzügyi és a jövedelembiztonságot erősítő,

TOVÁBB OLVASOM »
GINOP
GINOP Plusz

GINOP plusz program harmadik szakasz

Hankó Balázs: a GINOP plusz program munkahelyi képzés harmadik szakaszában 15 milliárd forintra lehet pályázni A márciusban 70 milliárd forint kerettel induló munkahelyi képzéseket támogató

TOVÁBB OLVASOM »
ipar
ipar

Az ipar 4.0 fejlesztések támogatása

Fábián Gergely: a versenyképességet erősítő ipar 4.0 fejlesztések támogatása továbbra is kulcsfontosságú A kormány támogatásával és az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform Szövetség (NTPSZ) koordinációjával

TOVÁBB OLVASOM »