HÍREK

Akció: Vállalati hitelek BUBOR-on

Életbe lép a banki önkéntes akció, a vállalati hitelek esetében 0 százalékra csökken a BUBOR feletti kamatfelár

Csütörtöktől indul és 2024. május 1-ig tart az az akció. Ez alatt az új vállalati forinthitelszerződések esetében a futamidő első 6 hónapjában 0 százalékra csökkentik a BUBOR feletti kamatfelárat. Mindez 2-4 százalékponttal csökkenti a vállalati hitelek kamatszintjét, hozzájárulva a piaci hitelezés és a gazdasági növekedés helyreállításához. Erre hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A közlemény emlékeztet arra, hogy a Bankszövetség a Nemzetgazdasági Minisztérium javaslatát elfogadta. Támogatólag hívta fel tagsága figyelmét arra az akcióra, amelyben az önkéntesen csatlakozó kereskedelmi bankok vállalnak egy kedvezményes időszakot. Ennek keretében átmenetileg, azaz a futamidő első 6 hónapjában 0 százalékra csökkentik a BUBOR feletti kamatfelárat.

Az akció a 2024. február 1. és 2024. május 1. között megkötött valamennyi új vállalati forinthitel esetében él. A hitelfelvétel céljától és a futamidőtől függetlenül érvényes lehet minden új vállalati hitelre. Beleértve a folyószámlahiteleket, a forgóeszközhiteleket, valamint azon beruházási hiteleket, melyeknél a folyósítás még az idei évben megkezdődik.

A kormány várakozása szerint az önkéntes akció a hitelkereslet érdemi növekedésén túlmutatóan ösztönzi a beruházásokat. Ezzel fokozza a gazdasági teljesítményt, továbbá a beruházási ráta 25 százalék felett tartását.

Fokozottabb hitelezési verseny indul

Az NGM megerősítette hogy a kormány üdvözli a Gazdasági Versenyhivatal közleményét. Ez pártolja, hogy a bankok – önkéntes vállalások alapján – fokozottabb hitelezési versenybe kezdtek. Azzal ugyanis a hitelfelvevők jobban járnak, valamint a hitelezés bővülése hozzájárulhat a gazdasági növekedés helyreállításához.

A Minisztérium emellett köszönetét fejezi ki az akcióhoz csatlakozó bankok, valamint a Bankszövetség felé az elmúlt időszakban tanúsított konstruktív együttműködésért. Továbbá üdvözli mindazon gazdasági szervezetek – különösen a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a KAVOSZ – megnyilatkozásait, amelyek a magyar vállalkozások érdekeit hangsúlyozva támogatásukról biztosították az önkéntes akciózást – olvasható az NGM közleményében.

Vállalkozásod fejlesztéséhez partnert keresel? Üzleti terv készítés, hitelkérelem összeállítása szakértői segítséggel könnyebb! Látogass el weboldalunkra és jelezd igényedet a Kapcsolat | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) menüpontban vagy hívj bennünket a 30-373-2000, 30-342-6308-as telefonszámokon.

#akció #vállakozás #hitel #kamat #BUBOR

akció

Forrás: www.mti.hu

pályázat

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A VÁLLALATI HITEL ÉS HITELPROGRAM MEGOLDÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy az államilag támogatott hitel, hitelprogram, vagy piaci alapú vállalati hitelek iránt érdeklődők minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

foglalkoztatás
fogalkoztatás

150 Mrd Ft-os foglalkoztatási program

Czomba Sándor: 150 milliárd forintos foglalkoztatási program kezdődik. Csütörtöktől elérhető a 30 évesnél idősebb álláskeresőknek szóló, 150 milliárd forintos foglalkoztatási támogatási rendszer. Mondta a foglalkoztatáspolitikáért

TOVÁBB OLVASOM »
GINOP
GINOP Plusz

GINOP Plusz: 800-850 Mrd Ft-os keret

KTM: a GINOP Pluszban idén 800-850 milliárd forint keretre jelenik meg felhívás a vállalkozások számára. A 2021-2027-es időszakra  szóló Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (GINOP

TOVÁBB OLVASOM »
mezőgazdaság
mezőgazdaság

KSH: Mezőgazdasági összeírást kezd

Mezőgazdasági összeírást kezd a KSH. Országszerte több mint 22 ezer egyéni gazdaság mezőgazdasági összeírását kezdte meg szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A gazdálkodók május

TOVÁBB OLVASOM »
termelés
ipari termelés

Az ipari termelés 10,4%-kal csökkent

Az ipari termelés 10,4%-kal csökkent. 2024 márciusában az ipari termelés volumene 10,4, munkanaphatástól megtisztítva 2,8%-kal elmaradt az egy évvel korábbitól. A jelentős eltérést a nyers

TOVÁBB OLVASOM »
kkv
KKV

A kamatstop megvédte a kkv-kat

NGM-államtitkár: a kamatstop megvédte a kkv-kat a megemelkedő hozamkörnyezet negatív hatásaitól. A kamatstop megvédte a kkv-kat a megemelkedő hozamkörnyezet negatív hatásaitól. Az intézkedés kivezetése sem

TOVÁBB OLVASOM »
elektromos
elektromos autó

Elektromos autózást segítő akcióterv

Nagy Márton összeurópai, az elektromos autózás felgyorsítását elősegítő akciótervről tárgyalt a német autógyártók vezetőivel. Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter áprilisi berlini látogatásának folytatásaként Bajorországba utazott és

TOVÁBB OLVASOM »