HÍREK

OTP üzbég bankvásárlása

Az OTP Bank lezárta az Ipoteka Bank megvásárlását

 

Keddtől az OTP Bank a többségi tulajdonosa Üzbegisztán ötödik legnagyobb pénzügyi szolgáltatójának, az Ipoteka Banknak, ezzel az első külföldi szereplőként vesz részt az üzbég bankszektor privatizációjában – közölte a pénzintézet az MTI-vel.

A közlemény szerint az OTP Bank az Üzbég Gazdasági és Pénzügyminisztérium tulajdonában lévő részvények 75 százalékát vásárolta meg, második lépésben pedig a fennmaradó 25 százalékot vásárolja meg három év múlva.

A tranzakció új fejezetet nyit a csoport történetében, hiszen Üzbegisztán az első közép-ázsiai ország, ahol megkezdik működésüket.

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta: az országban végrehajtott politikai és gazdasági reformok példaértékű elköteleződést mutatnak egy egyre nyitottabb, verseny alapú piacgazdaság kialakításának irányába.

Az Ipoteka Bank helyi tapasztalatai és az OTP Csoport 11 országban 23 akvizíció során felhalmozott tudása együttesen tovább erősítik a bank kiemelkedő pozícióját – jegyezte meg.

Sherzod Kudbiyev, az Üzbég Köztársaság gazdasági és pénzügyminisztere a közlemény szerint úgy fogalmazott: egy olyan nagy külföldi bank, mint az OTP Bank belépése a helyi piacra hozzájárul a verseny erősítéséhez. A vállalatirányítási normák javításához és a banki szolgáltatások minőségének fejlesztéséhez.

Az Ipoteka Bank mérlegfőösszegét tekintve Üzbegisztán ötödik legnagyobb bankja. Piaci részesedése 7,6 százalékos, csaknem 1,5 millió lakossági ügyféllel rendelkezik.

Bencsik László vezérigazgató-helyettes korábban, az OTP-csoport első negyedévi jelentését ismertető sajtótájékoztatóján kifejtette: az Ipoteka Bank a jelzáloghitelezésben piacvezető. Tavaly 100 millió dollár körüli eredménye volt. A menedzsment várakozása szerint az Ipoteka Bank konszolidálásának egyszeri pozitív adózás utáni eredményhatása meghaladhatja a 200 millió eurót – ismertette akkor.

Az OTP részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papír hétfőn 11 900 forinton zárt. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 11 930 forint, a legalacsonyabb 7738 forint volt.

Már tervezed, lefoglalnád a nyaralást? Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

#OTP #bank #bét #árfolyam #vásárlás #külföld

Forrás: www.mti.hu Vállalkozói hitel, hitelprogram megoldások | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu)

otp bank

 

MTI 2023. június 13., kedd 13:50

otp

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A VÁLLALATI HITEL ÉS HITELPROGRAM MEGOLDÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy az államilag támogatott hitel, hitelprogram, vagy piaci alapú vállalati hitelek iránt érdeklődők minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

szolgáltatás
szolgáltatás külkereskedelem

Nőtt a szolgáltatás export/import

A szolgáltatás-külkereskedelmi többlet 2,4 milliárd euró volt az I. negyedévben. 2024 I. negyedévében a szolgáltatás euróban számított exportja és importja egyaránt 3,7%-kal nőtt az előző

TOVÁBB OLVASOM »
Magyarország
innováció

Magyarország a innovatívak között

Hankó Balázs: a cél, hogy Magyarország 2030-ra Európa tíz leginnovatívabb országa között legyen. Azt szeretnénk, hogy Magyarország 2030-ra Európa tíz leginnovatívabb országa között legyen. Egyebek

TOVÁBB OLVASOM »
magyar
gazdaság

A vidék a magyar gazdaság hajtóereje

Nagy István: a vidék a magyar gazdaság megújításának hajtóereje. Magyarország kormánya a vidék gazdasági erejére hajtóerőként tekint a magyar gazdaság megújításában. Jelentette ki az agrárminiszter

TOVÁBB OLVASOM »