Modernizáció a mezőgazdaság területén

Nagy István: technológiai modernizáció zajlik a magyar mezőgazdaság területén

Technológiai modernizáció zajlik a magyar mezőgazdaságban, ezt bizonyítja, hogy évek óta dinamikusan nő a magyarországi mezőgazdasági gépek értékesítése. – mondta az agrárminiszter a 41. AGROmashEXPO és Agrárgép Show kiállítás megnyitóján szerdán Budapesten a Hungexpon.

Nagy István kiemelte, 2021-ben átlépte a 300 milliárd forintot a mezőgazdasági gépek és alkatrészek forgalma. A növekedés 2022-ben is folytatódott: csak új mezőgazdasági gépekre és eszközökre a gazdálkodók tavaly az év első kilenc hónapjában 269 milliárd forintot költöttek.
Kitért azokra a kormányzati döntésekre is, amelyek 2023-ra nézve komoly segítséget jelentenek a magyar gazdálkodóknak. Példaként említette a kizárólag a mezőgazdaság számára biztosított hitelmoratórium lehetőségét. A 2022 utolsó három hónapjában kifizetett több mint 320 milliárd forint jövedelempótló agrártámogatást, és az idei évre tervezett 1400 milliárd forint agrár- és vidékfejlesztési támogatás kifizetésének a lehetőségét is.
Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója elmondta, azAGROmashEXPO és Agrárgép Show kiállítás Magyarország legjelentősebb agrárgépipari rendezvénye, az idén 7 pavilonban csaknem 300 kiállító várja a látogatókat.

Érdemes kilátogatni az eseményre, mert új üzleti kapcsolatok és technológiai újdonságokhoz juthatunk, amit kamatoztatni tudunk a vállalkozásunkban. Új ötletekkel, megoldásokkal eredményeseben lehet helytállni a versenytársakkal szemben. Az üzleti tervezés, megvalósítás fázisában szakértőink tudnak segíteni a fejlődésben. Keress bennünket: Hitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

#mezőgazdaság #AGROmashEXPO #gazdálkodó #agrártámogatás #NagyIstván #Hungexpo

Forrás: www.mti.hu; Vállalkozói hitel, hitelprogram megoldások | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu)

mezőgazdaság

 

Szólj hozzá!