Nőtt az építőipari cégek száma

Opten: történelmi rekordot döntött, nőtt az építőipari cégek száma 2022-ben

 

Az építőipari cégek száma történelmi rekordot döntött 2022-ben Magyarországon – közölte az Opten céginformációs szolgáltató kedden az MTI-vel.

Az Opten Cégfluktuációs Indexe (CFI) – amely az adott időszak alatt törölt és alapított cégek számát viszonyítja az időszak elején rendben működőkhöz – 2022. évi értéke az építőiparban országosan 18,6 százalék volt.
A közleményben ismertették, hogy 2022-ben 6484 újonnan induló társas vállalkozás bejegyzésével, illetve 3772 társas vállalkozás törlésével zárta az évet az építőipar, aminek eredményeként az ágazatban működő cégek száma rekordmagas értéket ért el, megközelítette a 70 ezret, azaz mintegy negyedével nőtt az öt évvel korábbi értékhez képest.
Alföldi Csaba, az Opten elemzője a közleményben rámutatott: a helyzetet árnyalja, hogy soha nem volt még annyi felszámolás sem az ágazatban, mint 2022-ben, a 2171 eljárás mintegy háromszorosa a koronavírus-járvány előtt megszokott értéknek. A felszámolások számának növekedése, ezzel párhuzamosan a hátrahagyott, ki nem fizetett számlák hosszabb távon tovább rontják az ágazat stabilitását – tette hozzá.
Az Opten 2023-ban a cégalapítások számának csökkenésére számít, a cégtörlések esetében magas szinten stagnálást vagy enyhe emelkedést tart reálisnak.

A Vállalkozói hitel, hitelprogram megoldások | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) szakértői a folyamatos építőipari kereslet miatt számos új és már működő építőipari és más vállalkozás megkeresésének tettek eleget és segített üzleti céljainak megvalósításában. A megkeresések között könnyebben megoldható és speciális ügyféligények is felmerültek. Egy volt a közös, hogy együtt sikeresen kereshetünk megoldást. Keress bennünket! Találjunk cégednek is megoldást!

#Opten #KSH #építőipar #cégalapítás #felszámolás

Forrás: www.mti.hu; OPTEN, Hitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

nőtt az építőipari cégek száma

 

Szólj hozzá!