HÍREK

10 évig marad Széchenyi kártya

Gyakorlatilag minden sajtóorgánum lehozta tegnap, hogy kiemelten támogatják a kis és középvállalkozásokat és még 10 évig marad a Széchenyi kártya program.

2024-ben évi 198 milliárd Forint, majd 2034-ig évenként csökkentve 42,5 millárd Forint a kötelezettségvállalás felső korlátja. Ez azt jelenti, hogy ilyen mértékig lehet a programban finanszírozott vállalkozásoknak a hitelekhez kapcsolódóan kamat és egyéb díjakban támogatást nyújtani a költségvetés részről.

miért is olyan fontos ez a döntés? ahogy korábban írtuk gyakorlatilag mindenki a Széchenyi Kártya hitelprogram finanszírozást vette igénybe. 2020-2021-2022 összehasonlításban a kihelyezett vállalkozói hitelek 30-50-85% arányban eltolódtak a Széchenyi termékek irányába. Folyamatosan nőtt az arány és nemcsak a piaci kamatszint növekedésével. Nem lehet kitermelni 18-20%-os kamatozású hiteleket törlesztőit. Megfojtja a vállalkozásokat a referenciakamatozású hitelek törlesztőinek emelkedése. Aki teheti megpróbálja visszafizetni, kiváltani. Ha meglesznek a 2022-es teljes évre vonatkozó statisztikák, akkor nem fogunk meglepődni ha ez az arány 90% fölé fog kúszni.

Ma van az utolsó napja a jelenlegi kamatkondíciók mentén igényelhető, estrém alacsony kamatozású Széchenyi hitelek benyújtására. Decemberben a kockázatkezelők, hiánypótlások fogják a vállalkozások idegeit megtépázni. De megéri egy ilyen 0,5-3,5%-os nettó kamatozású hitellehetőségekért cserébe. Könnyebb lenne a vállalkozásoknak, ha belátnák, hogy hitelszakértők igénybevételével ezek a nehézségek elkerülhetőek, vagy csökkenthetőek.

Januártól növekedni fognak a Széchenyi Kártya termékek kamatai, de még mindig kedvező 5%-os értékre. Januártól 6 darab termék marad:

– folyószámlahitel

– likviditási hitel

– mikrohitel

– Széchenyi Turisztikai Kártya

– Agrár Széchenyi Beruházási Hitel

– Széchenyi Zöld Beruházási Hitel

Meg kell becsülni ezt a lehetőséget és megtalálni azokat a célokat, amelyek a vállalkozások működését, fejlődését segíthetik. El kell ismerni mind a kormányzat, mind a KAVOSZ pozitív hozzáállását, hogy ez a lehetőség biztosított.

Több olyan ügyfél van, aki elhamarkodottan döntött és még ezen feltételek mellett is adóságproblémába került.

Többször elmondtuk, hangsúlyozzuk, hogy tanácsadóink a vállalkozás működése, fejlesztése és a hozzá kapcsolódó finanszírozási megoldások megtalálásában állnak a vállalkozások rendelkezésére, legyen az kis, közepes, nagy cég.

Egyre nehezebb talpon maradni, de egy alaposan átgondolt és megvalósított beruházás, átmeneti finanszírozás, nemcsak az életben maradást, hanem a fejlődést, a versenytársakkal szembeni lépéselőnyt is biztosíthatja.

Kérj segítséget, szakértőink sok éves, több évtizedes finanszírozási, vállalkozói, pénzügyi, műszaki tapasztalattal rendelkeznek. További részletek Projekttanácsadás | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu) és a Vállalati hitelek | ZöldSzéchenyiKártya (zoldszechenyikartya.hu) oldalakon.

gyártás

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A VÁLLALATI HITEL ÉS HITELPROGRAM MEGOLDÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy az államilag támogatott hitel, hitelprogram, vagy piaci alapú vállalati hitelek iránt érdeklődők minél frissebb és szakmai információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

program
KKV támogatás

KKV Technológia Plusz Hitelprogram

KKV Technológia Plusz Hitelprogram – GINOP Plusz- 1.4.3-24 A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k) termelékenységének növelésére, termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtésére és bővítésére szolgáló

TOVÁBB OLVASOM »
falugazdász
falugazdász

Bővült a falugazdász-hálózat

NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre Az új Közös Agrárpolitika jelentette kihívásokra reagálva átalakította és mintegy 700 fősre bővítette falugazdász-hálózatát

TOVÁBB OLVASOM »
agrártámogatás
agrártámogatás

Új agrártámogatási honlap indult

Agrárminisztérium: elindult az új agrártámogatási honlap Új honlap, a kap.gov.hu oldalon érhetőek el a 2023-2027 közötti időszakra vonatkozó, magyar Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervvel összefüggő információk.

TOVÁBB OLVASOM »
kkv
vállalkozások

Magyar vállalkozások erősítése

NGM-államtitkár: erősíti a magyar vállalkozások versenyképességét az ESG-törvény A felelős környezeti, társadalmi és vállalatirányitási (ESG) keretrendszert meghatározó törvény célja, hogy erősítse a magyar vállalkozások versenyképességét

TOVÁBB OLVASOM »
infláció
infláció

A magyar gazdaság növekedési pályán

A nemzetközi pénzügyi intézmények szerint a magyar gazdaság visszatér a  növekedési pályájára A nemzetközi pénzügyi intézmények előrejelzése szerint a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési

TOVÁBB OLVASOM »
infláció
infláció

Lassult az euróövezeti infláció

Márciusban lassult az euróövezeti infláció Az előzetes becslésben közölttel összhangban lassult az éves infláció az euróövezetben márciusban. Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szerdán

TOVÁBB OLVASOM »